Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Inter Miami - New York Red Bull
arenasport2
Na programu od 00:00
Partizan NIS - Budućnost VOLI, G3
arenasport3
Na programu od 00:30
Porto - Estoril
arenasport4
Na programu od 23:00
CSKA - Zenit, 2. utakmica
arenasport5
Na programu od 00:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 00:00
arenasport6
Na programu od 00:00
Inter - Shakhtar
arenasport7
Na programu od 00:00
Lyon - Porto
arenasport8
Na programu od 00:00
Philadelphia - Milwaukee
arenapremium1
Na programu od 23:30
Flensburg - Kiel
arenapremium2
Na programu od 23:00
Crvena Zvezda - Voždovac
arenapremium3
Na programu od 00:00
Sassuolo - Milan
Otvori pretragu
Vasilije Micić
Košarka
13.05.2022. • 09:28

RAZVOJNI PUT VASE MICIĆA: Kako se postepeno stiže do vrha

Vasilije Micić
Miško Ražnatović opisao karijeru svog klijenta

Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović otkrio je na tribini Pravnog fakulteta "Pravila igre" da je MVP Evrolige za prošlu sezonu Vasilije Micić morao da "resetuje" svoju karijeru u turskom Tofašu kako bi se oporavio od neuspešnih epizoda u Bajernu i Crvenoj zvezdi.

Ova dva tima svojevremeno nisu videli u pleju Efesa onaj potencijal koji se par sezona kasnije razvio u Tofašu i Žalgirisu do te mere da je postao jedan od najboljih igrača na kontinentu.

"Jedan od najinteresantnijih primera meni je jedan od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku Vasilije Micić. On u jednom trenutku karijere u Crvenoj zvezdi nije bio dovoljno dobar i karijera je posle Mege i Bajerna bila u silaznoj putanji. Predložio sam mu da okrenemo novi list, da ode u neki manji klub gde će da ima veliku minutažu", rekao je Ražnatović i nastavio:

"Taj klub je bio Tofaš iz Burse i došli smo u situaciju da oni hoće da daju ugovor mladom igraču, glupo im je bilo da mu daju ugovor na godinu dana pa da on samo ode, a opet nisu bili sigurni u njega. Ja sam se složio i napravili smo ugovor na dve godine uz mogućnost da Vasilije Micić izađe iz ugovora posle godinu dana uz simbolično obeštećenje od 50.000 evra".

Vasa Micić
Foto: MN Press

Na veliku žalost Turaka taj iznos nije bio nikakva prepreka Žalgirisu da preuzme prava na Micića, ali i Litvanci su u posao ušli sa dozom nepoverenja zbog čega su se verovatno gorko pokajali sledećeg leta.

"Turcima je bilo jako krivo i bili su tužni posle te sezone jer je on odigrao fenomenalno. Mi smo spremili 50.000, poslali pismo i bili smo spremni za novi, veći klub. Taj novi veći klub bio je Žalgiris. Oni su opet rekli da nisu sigurni dovoljno da mu daju zatvoreni dvogodišnji ugovor. Rekli su da se boje obaveza jer prvi put dolazi u Evroligu da bude nosilac i ja sam uradio isto. Potpisali smo ugovor i Micić je posle te sezone je mogao da izađe iz ugovora za 100.000 dolara. Na kraju sezone Žalgiris je otišao na F4 i Žalgirisu je bilo krivo što nisu više verovali u njega. Poslali smo pismo, platili smo 100.000 dolara i krenuli smo dalje".

To "dalje" je bio Efes sa kojim je srpski reprezentativac osvojio titulu šampiona Evrope i u čijem dresu je psotao MVP Evrolige.

"Potpisali smo za Efes, dobili znatno veći ugovor... Ipak rekli su da je on ruki na najvišem nivou i da nisu sigurni da mogu da mu daju toliki novac u klubu koji želi da osvoji Evroligu. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa otkupnom klauzulom od 100.000 evra i desilo se isto! On je postao najbolji igrač u Evropi i njegova vrednost nije više bila ona koju je imao u ugovoru. Ja sam im rekao da ćemo mi izaći iz ugovora ako njegovu cenu iz ugovora ne usklade sa njegovom tržišnom cenom. Naravno oni su to uradili, da ne govorimo o iznosima, ali solidan broj nula se tu pojavio", objasnio je Ražnatović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci