Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 06:00
Crvena zvezda - Voždovac
arenasport2
Na programu od 06:00
Monaco - Rennes
arenasport3
Na programu od 06:00
Shortlist, ep. 73
arenasport4
Na programu od 06:00
Finalni turnir, Beograd
arenasport5
Na programu od 06:00
Kenny
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 06:00
Atletico - Liverpool
arenasport7
Na programu od 06:00
Olympiacos - Atalanta
arenasport8
Na programu od 06:00
Chicago - Boston
arenapremium1
Na programu od 06:00
Arsenal - Leicester
arenapremium2
Na programu od 06:00
Monza - Torino
arenapremium3
Na programu od 06:00
Teme do Arene
Otvori pretragu
Nikola Milutinov
Košarka
06.08.2022. • 12:39

RADUJEM SE UTAKMICAMA ZA SRBIJU: Milutinov se uželeo nastupa za reprezentaciju

Nikola Milutinov
KSS
Košarkaš CSKA posle tri godine ponovo među "orlovima"

Tri godine nakon Svetskog prvenstva u Kini, dvadesetsedmogodišnji centar Nikola Milutinov je ponovo deo košarkaške reprezentacije Srbije.

Prošlog leta, Milutinov je trenirao sa nacionalnom selekcijom, ali ga je neugodna povreda odvojila od terena. Sada, Nikola je od prvog dana priprema na raspolaganju Svetislavu Pešiću.

Nakon uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

"Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, a uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni. Imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde", rekao je Milutinov za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije i dodao:

"Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama".

Košarkaši Srbije će 25. avgusta dočekati Grčku u Štark areni, tri dana kasnije, naš tim će igrati u Istanbulu protiv Turske, 2. septembra "orlovi“ će odigrati prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival naše reprezentacije će biti selekcija Holandije.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci