Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Aleksandar Bućan
Košarka
23.11.2022. • 13:30

POVERENJE BUĆANU: Imenovan za koordinatora mlađih selekcija KSS

Aleksandar Bućan
(MN Press)
Njegov posao će biti i da prati talentovane igrače

Кošarkaški savez Srbije postavio je Aleksandra Bućana za novog koordinatora mlađih muških reprezentativnih selekcija, objavljeno je na sajtu nacionalnog saveza.

Kako je precizirano, njegov posao će biti da prati talentovane srpske igrače i brine o svim mladim reprezentacijama.

Bućan iza sebe ima 29 godina trenerskog staža, tokom koga je beležio i sjajne rezultate sa našim mlađim muškim reprezentativnim selekcijama. Osvojio je 2006. kao prvi trener U16 nacionalnog tima Srbije i Crne Gore bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Španiji, srebrnu medalju kao trener U18 Srbije na EP u Turskoj i zlatnu medalju na EP U18 u Letoniji. Uz to, u prošlosti je vodio i U19 i U20 reprezentaciju Srbije.

Godinama je uspešno radio u Partizanu kao pomoćni trener prvog tima i osvajao medalje sa svim uzrasnim kategorijama crno-belih, kao trener i koordinator omladinskog pogona. Кao trener mlađih selekcija vodio je i Lavove, a poslednjih sezona Vizuru.

Učestvovao je u razvoju mnogih mladih igrača koji su nastupali za naše mlađe reprezentativne selekcije, kao i za seniorsku reprezentaciju.

Bio je selektor seniorske reprezentacije Indije od 2007. do 2010, a paralelno je sprovodio i program za mlađe selekcije i držao trenerske seminare širom ove velike države.

U seniorskoj klupskoj košarci vodio je kao prvi trener Napredak iz Кruševca, Železničar iz Inđije, Tamiš iz Pančeva, kragujevački Radnički i vršački Svislajon.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci