Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Svetislav Pešić
Košarka
06.09.2022. • 09:15

PEŠIĆ PRED IZRAEL: Ne postoji Berlin, svaka sledeća utakmica je kao poslednja

Svetislav Pešić
(MN Press)
Selektor košarkaša Srbije traži maksimum u svakom meču

Košarkaši Srbije su pometlali Fince sa parketa u Pragu, pobedom 100:70 samo su potvrdili da podižu formu iz meča u meč na Evropskom prvenstvu i da su s pravom od mnogih svrstavani kao favoriti za osvajanje zlata.

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić bio je jako zadovololjan odbranom, pogotovo u tranziciji rivala koji je iz kontri postigao samo 13 poena. Ali za njega postoji samo prva sledeća utakmica, a večeras je rival Izrael.

"Imali su pristup kakav treba da bude, ne postoji Berlin, već samo prva sledeća utakmica za koju se spremamo punom snagom i ulazimo u nju kao da je poslednja. Bitno je da se pobeđuje kako se pobeđuje", ne dopušta opuštanje Pešić.

Srbija i večeras u četvrtom kolu protiv Izraela (21.00) mora da pokaže maksimalnu spremnost i opdgovori svim zadacima.

"Poštujemo protivnika, imamo iskusne košarkaše koji su doživeli i pobede i poraze. Novi izazov, moramo da pobeđujemo ako hoćemo da imamo dobar plasman, da se popravljamo i da budemo uvek bolji, a za to moramo da igramo na granici naših mogućnosti svaku utakmicu", poručio je Pešić.

Ne govori u ovom tonu samo selektor, već i igrači. Nikola Kalinić protiv Finske nastavio je sa dobrim igrama, pogađao je ključne poene.

"Osećamo se dobro, pogodili smo otvorene šuteve, dobro smo trčali u odbrani. Moramo da se "trošimo", zato smo tu. Sigurno da selektor Pešić traži da budemo agresivniji u svakom trenutku, što je nekad moguće, nekad ne, zavisi od godina ko kako može i od trenutka. Ne opuštamo se, ne letimo, sve za sada funkcioniše dobro i mi sve više i više prihvatamo njegove principe i on neke naše navike, da napredujemo iz dana u dan. Sledeći meč je protiv Izraela. Avdija je očigledno lider, znamo i Mekela, Pninija i Madara kao dobre igrače. Shvatamo ih ozbiljno, spremićemo se i za njih i sve je ovo priprema za najvažnije mečeve koji nas čekaju u Berlinu", izjavio je Kalinić.

Parovi 4. kola Eurobasketa

Grupa "A"

Belgija - Turska 13.30

Crna Gora - Španija 16.15

Gruzija - Bugarska 19.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa "B"

BiH - Francuska 14.30

Mađarska - Litvanija 17.15

Nemačka - Slovenija 20.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa "C"

Estonija - Velika Britanija 14.15

Grška - Ukrajina 17.00

Italija - Hrvatska 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa "D"

Holandija - Poljska 14.00

Finska - Češka 17.30

Izrael - Srbija 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poslednje vesti

Poslednji video snimci