• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Pavićević: Imena igrača nameću ciljeve a oni su najveći
Izvor: Mondo | Autor: mondo.me | Postavljeno: 12.08.2019.
Košarkaši Mornara počeli pripreme za novu, "adrenalinsku" sezonu

MONDO

Mornar iz Bara zvanično je krenuo pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Na prvom treningu nije bilo Dereka Nidama, Milka Bjelice i Seada Šehovića koji se sa reprezentacijom pripremaju za predstojeći Mundobasket, kao ni Džejkoba Pulena koji stiže 23. avgusta i Daringtona Hobsona koji kasni zbog tehničkih problema.

Na prozivci su tako od novajlija bili Brendis Rejli Ros, Mirza Begić i Damir Markota, kao i "starosedeoci" Nemanja Vranješ, Uroš Luković, Vukota Pavić, Marko Mugoša, Ivan Jelenić, Radoje Vujošević i Lazar Pavićević.
 


Tokom prve faze priprema sa članovima prvog tima treniraće i više članova juniorskog tima Mornara.

"Cilj koji vam ja postavljam je opstanak u ligi. Kada ga ostvarimo možemo da postavljamo nove. Nikada se ne zna kako sezona može da krene. Sve ekipe se pojačavaju i kada ostvarimo osnovni cilj bićemo jaki da učinimo nešto više", poručio je u pozdravnom govoru predsednik Mornara Đorđije Pavićević.

On je dodao da se uprava kluba pobrinula da ekipa ima dobre uslove za rad i zaokruženu finansijku konstrukciju.

"Pobrinuli smo se da imate uslove da možete da razmišljate i bavite se samo košarkom. Pravili smo ekipu angažujući ne samo igrače koje krase ne samo košarkaški, već i ljudski kvaliteti kako bismo imali dobru hemiju koja je preduslov uspeha", rekao je "alfa i omega" Mornara.
 

Šef stručnog štaba BaranaMihailo Pavićević ponovio je da ima velike ambicije sa timom koji će voditi u novoj sezoni.

"Sa ovim rosterom koji je Đoko obezbedio u prelaznom roku nema nazad, možemo samo napred. Imena igrača u rosteru nameću ciljeve, a oni su najveći. Normalno, idemo korak po korak. Pre svega treba da napravimo dobru atmosferu u ekipi i dobro se pripremimo. Ako uspemo u tome, kvalitet igrača će doći do izražaja. Na nama u stručnom štabu je velika obaveza, nemamo prostora za alibi. Nisam alibi tražio ni u mnogo gorim situacijama, a ova je situacija kakvu bi mnogi treneri poželeli", prokomentarisao je trener Mornara.
 Zanimljivu poruku igračima je uputio sportski direktor Drago Spičanović.

"Želim vam mnogo uspeha i da u maju organizujemo druženja koja neće biti protokolarna, već slavljenička. Markoti i Begiću želim dobrodošlicu, a Rosu povratak", bio je jasan Spičanović.
 


Pogledajte pozdrav Barana pred početak priprema za sezonu koju su ljubitelji košarke pod Rumijom već nazvali adrenalinskom.
 Izvor: YouTube/KK Mornar Bar
<< NAZAD