Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:30
Finalni turnir, Beograd
arenasport2
Na programu od 21:45
Sochi - Nizhny Novgorod
arenasport3
Na programu od 22:30
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 22:00
MLS All Stars - Liga MX All Stars
arenasport5
Na programu od 22:30
George Best
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 22:00
Chelsea - Lion
arenasport7
Na programu od 22:00
Copenhagen - PSV
arenasport8
Na programu od 22:00
Miami - Charlotte
arenapremium1
Na programu od 21:00
Partizan - AEK
arenapremium2
Na programu od 21:00
Denver - Golden State, G3
arenapremium3
Na programu od 22:30
Pregled kola
Otvori pretragu
košarkaška U17 reprezentacija Srbije
Košarka
30.06.2022. • 12:52

"ORLIĆI" OTIŠLI NA SP: Velika očekivanja u Malagi

košarkaška U17 reprezentacija Srbije
KSS
Takmičenje se održava od 2. do 10. jula

Košarkaška U17 reprezentacija Srbije otputovala je u Malagu, gde će od 2. do 10. jula učestvovati na Svetskom prvenstvu. To pravo naš tim je ostvario kao prvak prošlogodišnjeg FIBA Čelendžera u Novom Sadu.

Pred put u Španiju, selektor Dragoljub Avramović odredio je kojih 12 igrača će nositi dres Srbije na Svetskom prvenstvu, a to su: Ognjen Stanković, Andrej Mušicki, Đorđe Ćurčić, Matija Milošević, Mitar Bošnjaković, Asim Đulović, Pavle Nikolić, Lazar Gačić, Bogoljub Marković, Danilo Dožić, Viktor Mikić i Filip Jović.

Uz selektora Avramovića, u stručnom štabu su pomoćni treneri Tomislav Tomović i Marko Spasić, kondicioni trener Marko Lasković, fizioterapeut Milan Bosić i tim menadžer Milenko Tepić.

"Zaista sam zadovoljan kako su protekle pripreme i kako su igrači bili motivisani i spremni za rad. Zadovoljan sam atmosferom među njima. U smislu voljnog momenta i tog timskog duga, ništa se nije promenilo u odnosu na prošlogodišnje okupljanje ovog tima", rekao je pred put selektor Avramović.

"Orlovi" odigrali šest pripremih utakmica, dve sa Slovencima, pa protiv Francuske i Španije na turiniru u Španiji, potom i dve sa selekcijom Egipta, u završnoj fazi priprema u Beogradu, posle čega je spisak morao da bude skraćen.

"Sve igrače koji su bili na širem spisku smo proverili. Naravno, uvek je najteža stvar kada treba odrediti kojih 12 će ići na takmičenje. Nadam se smo uradili pravu stvar i da smo odabrali igrače koji su spremni da na ovom Svetskom prvenstvu daju sve od sebe, kao što je bio slučaj prošle godine u Novom Sadu. Naravno, uvek ostaje žal što na takmičenje ne može da krene 15 ili 16 igrača".

Na takmičenju u Malgi Srbija će prvu rundi igrati u A grupi protiv Francuske, Kanade i Novog Zelanda, a pvi meč na programu je 2. jula protiv "trikolora".

"Ako krenemo po imenima, Francuska i Kanada su jako kvalitetne reprezentacije u svakom uzrastu, ne samo do 17 godina. Novi Zeland je došao ovde kao treći sa Šampionata Azije. Ali, idemo utakmicu po utakmicu. Znamo da je grupa teška", kaže selektor.

Prema sistemu takmičenja, sve ekipe iz prve runde ići će dalje. Ovaj deo se igra zbog „raspodele“ startnih pozicija pred nokau fazu.

"Zbog toga će najvažnija utakmica biti osmina finala, gde ćemo da se ukrstimo sa nekim iz B grupe, gde su Španija, Dominikanska Republika, Japan i Litvanija. Već smo uradili analize rivala, znamo sve ekipe, počeli smo da pripremamo momke i psihički i taktički za te utakmice. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, u dobrom raspoloženju. Svaki meč ima svoju težinu. Nadam samo se da će momci, kao i prošle godine u Novom Sadu, i sada dati svoj maksimum. Da li će to biti dovoljno za medalju ili za neki utešini plasman, videćemo", poručio je Avramović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci