Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 04:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Mladost Zemun
Košarka
13.04.2021. • 15:28

NOVI ŠAMPION KLS: Mladost slavi istorijski uspeh

Mladost Zemun
(MN Press)
Klub iz Zemuna zahvalio svima koji su pomogli na putu ka tituli

Mladost iz Zemuna je najbolji tim Košarkaške lige Srbije. Ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Jakovljević takmičenje je završila na prvoj poziciji sa skorom od 28 pobeda i samo dva poraza. Poslednji trijumf kojim su overili prvo mesto ostvarili su protiv prvog pratioca ekipe Vojvodine – 82:81. Na društvenim mrežama i sajtu lige iz kluba su se oglasili saopštenjem.

– Kada smo počeli sezonu imali smo velike ambicije i jasnu strategiju kako da ih ostvarimo. Takmičili smo se na više frontova sa namerom da pokažemo šta umemo, kakva je naša igra i koliko volimo košarku. Trud se isplatio i naši prvotimci su ostvarili istorjiski uspeh. Pobedu od izuzetnog značaja za zemunsku Mladost. Pobedu koja nam je donela titulu šampiona u Košarkaškoj ligi Srbije – navodi se u objavi.

Meč protiv Novosađana je do samog kraja bio veoma dramatičan i neizvestan.

– Utakmicu poslednjeg kola sa ekipom Vojvodine smo otvorili dobro. Tokom celog prvog poluvremena smo bili u značajnoj rezultatskoj prednosti, ali nakon toga događa se preokret. Novosađani nisu imali nameru da lako prepuste mesto prvaka našim momcima i pružili su snažnu borbu za svaki poen u drugoj polovini meča. U veoma napetoj završnici, u kojoj smo gubili sa pola koša razlike, mirna ruka Dreksela je postigla dva slobodna bacanja i donela slatku pobedu našoj ekipi. Neophodno je uz Dreksela posebno pohvaliti i Mičela, jer su obojica postigli po fantastičnih 24 poena koji su bili veoma bitni u ovom meču.

Posle šampionske titule nisu zaboravili da se zahvale svima koji su stajali i pomogli na njihovom putu ka cilju.

– Hvala ekipi KK Vojvodina Novi Sad na gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Zahvaljujemo se i Košarkaškoj ligi Srbije koja je pružila svoj maksimum da se u vremenu pandemije liga uspešno održi u punom formatu, uz poštovanje svih mera bezbednosti. Uspešno gledanje utakmica nam je omogućeno zahvaljujući televiziji Arena Sport, kao i portalu Sport Uživo. Bez njihove tehničke podrške i prenosa uživo ne bismo mogli da na bezbedan način uživamo u našem omiljenom sportu.

Na red su došli i sponzori…

– Ovaj veliki uspeh našeg kluba ne bi bio moguć bez prijatelja i sponzora kluba koji su svojom podrškom pokazali veliko poverenje u našu ekipu i njihov put ka vrhu. Posebnu zahvalnost upućujemo Republici Srbiji i njenim institucijama koje nisu okrenule leđa domaćim klubovima, već su pružile maksimalnu podršku i pomoć u teškoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom.

Zahvalili su i svim navijačima i ljudima koji su ih pratili iz utakmice u utakmicu do samog kraja.

– Najveću zahvalnost dugujemo našim poštovaocima, pratiocima, prijateljima i članovima kluba. Vama koji niste posumnjali nijednom u naše momke i verovali ste u njih i nakon svake pobede, kao i nakon svakog poraza. Verovali ste u našu strategiju brze igre sa mnogo trčanja, razvoj mladih igrača i poboljšanju kvaliteta srpske košarke. Hvala vam svima od srca – podvukli su u klupskom saopštenju.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci