Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:00
Keln - Crvena zvezda
arenasport2
Na programu od 20:15
Denver - Milwaukee
arenasport3
Na programu od 20:00
Roma - Lazio
arenasport4
Na programu od 20:15
Cedevita - Partizan NIS
arenasport5
Na programu od 20:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
24.03.2020. - 09:34

Vlasnik NBA i NHL franšize smanjuje plate zaposlenima

Katelyn Mulcahy/Getty Images North America, Getty Images/Katelyn Mulcahy
U pitanju su Filadelfija i Nju Džerzi.

Po pisanju američkih medija, kreće smanjivanje plata u profesionalnim klubovima. Za sada je to slučaj u franšizama čiji je vlasnik Džoš Heris, košarkaškom klubu iz Filadelfije i hokej timu iz Nju Džerzija.

Vlasnik ovih timova zamolio je svoje zaposlene da pristanu na korigovanje plata, odnosno da od 15. aprila njihova primanja budu smanjena za 20% procenata. U ovaj plan su uključeni i igrači, koji ne moraju da pristanu.

Ovakva odluka Herisa neće uticati na sve zaposlene, već samo na one koji imaju puno radno vreme i platu od reko 50 jiljada dolara. Pored igrača, priliku da odbiju smanjenje plate imaju i svi članovi stručnog štaba u oba Herisova tima.

Vlasnik Nju Džerzi Devilsa koji se takmiče u NHL ligi i Filadelfija 76-ersa u NBA je i jedan od akcionara Kristal Palas. Nama mnogo bliži član Premijer lige za sada nije predlagao svojim zaposlenima korigovanje primanja tokom ovog teškog perioda.

''Kako bismo nastavili da radimo bez otpuštanja i u ovim teškim vremenima, pitamo naše zaposlene da li im je prihvatljivo da se plata smanji za 20%. Takođe, zalažemo se i za pomoć najugroženijim stanovnicima u gradovima iz kojih su naši klubovi'', navodi se u saopštenju.

NBA liga je prekinuta 11. marta, nakon što je pozitivan na korona virus bio Rudi Gober. Francuski košarkaš je zatim zarazio svog saigrača, ali i neke druge ljude, pa je gotovo cela liga testirana na virus koji je prekinuo takmičenje.

NHL liga je prekinuta nešto kasnije, ali oba takmičenja očekuju da će se nastaviti u skorijoj budućnosti. NBA već licitira datumima kada bi moglo da se igra, kao i formatom u kom bi se sezona završila, ako dosadašnji ne bude moguć zbog nedostatka vremena.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci