Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Utah - Dallas
arenasport2
Na programu od 14:00
Lecce - Parma
arenasport3
Na programu od 14:00
Cruz Azul - Leon
arenasport4
Na programu od 13:45
Barcelona - Valencia
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
03.07.2020. - 10:16

Stigao novi "presek": Ovo je broj pozitivnih u NBA ligi

Getty images/Matthew Stockman, Matthew Stockman/Getty Images North America
Najjača liga sveta izvestila je javnost o sprovedenim testovima na korona virus i rezultatima

NBA liga je uoči odluke o nastavku sezone 30. jula u Orlandu naložila redovno testiranje igrača na korona virus. Posle prve runde, odnosno prve nedelje devet igrača je bilo pozitivno, a novi presek pokazaje da je virus i dalje veoma aktivan.

Navodi se da je za poslednjih nedelju dana testiran 351 košarkaš i da je devet zaraženo infekcijom Covid-19. To znači da je uz prethodnih 16 registrovanih, od 23. juna ukupno 25 igrača pozitivno, odnosno 7,1 odsto ukupnog broja košarkaša.

Liga je potvrdila da će svaki zaraženi ostati u samoizolaciji i neće smeti da je napusti dok lekar to ne odobri, odnosno dva testa ne pokažu osdsustvo virusa.

Uprkos tome što je broj zaraženih među igračima povećan, ali i situacija na Floridi veoma ozbiljna, čelnici NBA ne planiraju da otkažu završnicu NBA lige u Diznilendu.

Timovi će uskoro krenuti put Orlanda, gde će se pripremati zajedno za nastavak takmičenja, koje bi trebalo da traje do oktobra.

Ranije je saopšteno da će u zatvorenom kampsu u Orlandu, gde će se igrati mečevi, igrači svakodnevno biti testirani, a onaj ko bude zaražen, biće smešten u karantin i izolovan dok dva naknadna testa ne budu negativna.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci