Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Monaco - PSG
arenasport2
Na programu od 06:30
Italija pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Srbija - SAD
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
08.07.2020. - 15:27

Sad ćemo da vidimo kako Musa dere jarca!

Guliver, Emilee Chinn/Getty Images North America
Zdravstveni problemi doneli su priliku Džananu Musi da se pokaže

Dok se NBA timovi pripremaju za odlazak u Diznilend u Orlandu, gde će se od 30. jula igrati završnica sezone u ekipu Bruklin Netsa iz dana u dan stižu loše vesti.

Poslednja je da je Torin Prins pozitivan na korona virus i već je sedmi košarkaš Bruklina koji će propustiti NBA završnicu u Orlandu.

U utorak je saopšteno da je i Spenser Dinvidi pozitivan, za DeAndrea Džordana je ranije utvrđeno da je takođe pozitivan, a Vilson Čendler odlučio je da ne putuje u Orlando. Još od pre su van stroja i Kevin Durent, Kajri Irving i Nikolas Klekston tako da je Bruklin bukvalno bez pola tima.

U odsustvu glavnih zvezda trener Žak Von popuniće roster mlađim igračima koji nisu mnogo dobijali priliku, a među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa.

On je proteklih meseci on je trenirao individualno i sada ističe da se oseća vrlo dobro i da je spreman za izazove koji slede.

"U dobrom sam psihičkom i fizičkom stanju, spreman sam za sve što treba. Ne bih da me pogrešno shvate ili izvuku moje riječi iz konteksta, ali spreman sam za to da dobijem minutažu", rekao je Musa tokom video sesije sa američkim novinarima.

Situacija u Bruklinu nije ohrabrujuća ni za druge timove, a pojedini mediji ističu da bi Bruklin Netsi mogli predstavljati zdravstveni rizik za ostale timove i postavljaju pitanje treba li ih izbaciti sa NBA završnice. To ne bi bio presedan, jer je sličan potez napravilo rukovodstvo američke fudbalske lige. Nakon što je 10 fudbalera Dalasa zaraženo korona virusom ova ekipa je izbačena sa završnog turnira MLS lige koja će u isto vrijeme biti održana u Diznilendu.

Za razliku od prošle sezone kada je nastupio na samo devet utakmica, ove sezone upisao je 35 nastupa sa provedenih 11,5 minuta na terenu po utakmici i 4,2 poena i dva skoka, ali i dalje ima sporednu ulogu.

Košarkaš uverava da je sada mnogo zreliji u odnosu na period od pre šest meseci i da je mnogo naučio na svojim greškama.

"Moje najbolje partije su kada ne razmišljam mnogo i ne opterećujem se. Igrao sam najbolje kada nisam razmišljao o statistici ili nekim ludim potezima. Najgore partije su bile kada sam pokušavao da impresioniram previše ljudi i žalio da uradim mnogo. Od tada sam sazreo i shvatio šta je moja uloga u timu. Želim da dam energiju, odigram dobre poteze i dam svoj doprinos pobedi ekipe", rekao je Musa, koji ističe da mu neće mnogo smetati trenutna situacija u kojoj će se igrati bez publike.

"Biće malo čudno bez navijalča, ali mi smo profesionalci, plaćeni smo da igramo košarku i volimo ovu igru. Što se mene tiče, dovoljno mi je da imam loptu i da sam na terenu i igraću koliko mogu", rekao je Musa.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci