Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 06:00
Genoa - Parma
arenasport3
Na programu od 07:30
Nice - Dijon
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
21.05.2020. • 09:46

Nije šala, već rešenje: "Diznilend" se sprema za doček NBA timova!

Guliver, Handout/Getty Images North America
Plej-of košarka mogla bi da bude odigrana u Orlandu, a igrači bi bili smešteni u čuvenom luna parku.

"Dizni svet" kraj Orlanda na Floridi najsigurnije je mesto u Sjedinjenim Državama, koje i dalje posrću pod pandemijom korona virusa.

Prema saznanjima uticajnih "insajdera" Šamsa Šaranije i Sema Ejmika, najstariji "Diznilend" na svetu već je počeo da adaptira upražnjene hotele za potrebe NBA igrača i ostalog osoblja.

Oni bi u prostoru ovog luna parka trebalo da provode vreme i treniraju tokom juna. Potom, u košarkaškim dvoranama u blizini bile bi igrane i prve NBA utakmice tokom jula.

Ovi autori ne isključuju mogućnost da će timovi sa Istoka odigrati plej-of u Orlandu, sa Zapada u Las Vegasu.

Prema Šaraniji i Ejmiku, koji su svoju priču objavili na portalu "The Athletic", "Diznilend" je u međuvremenu zbog infrastrukture i drugih mogućnosti potisnuo Las Vegas kao mogućeg domaćina plej-ofa na drugo mesto.

Njihov kolega sa "Yahoo Sports" portala, Kit Smit, takođe je objavio da su na Floridi počele pripreme za "doček" 16 najboljih timova, koji su se nalazili na plej-of pozicijama u trenutku prekida sezone zbog prvih slučajeva korona virusa među igračima.

Nedaleko od "Diznilenda" je i grandiozni "Wide World of Sports Complex", koji pruža sve mogućnosti za trening profi sportista, a pored dvorane tima Orlando Medžik na raspolaganju bi bila i koledž dvorana "Orlando Invitational".

"Uvereni smo da ćemo na neki način biti domaćini NBA timovima", preneo je Smit izjavu neimenovanog izvora iz organizacije "Dizni svet".

"Možda to neće biti kompletan završetak sezone, ali verujemo da će nas NBA izabrati bar za deo preostalog takmičenja. I dalje postoje prepreke koje moramo da preskočimo, ali mi se pripremamo kao da će se stvari sigurno dogoditi", rekao je isti izvor.

Komesar NBA lige, Adam Silver, retko se obraćao javnosti posle odluke o prekidu takmičenja, a o mogućim domaćinima završnice pominjao je samo Las Vegas i Orlando.

U medijima se sporadično pojavljivao i Hjuston kao potencijalni domaćin.

U međuvremenu, Nemci su odredili i satnicu svog finala sezone na jednom mestu.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci