Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 01:30
LA Lakers - Denver
arenasport2
Na programu od 00:45
Nantes - Saint-Etienne
arenasport3
Na programu od 01:30
Epizoda 25
arenasport4
Na programu od 00:45
Live Stage 5
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
20.01.2020. - 11:26

Luki, kao i svima u Srbiji, nije jasno zašto ga Sakramento nije draftovao

Tanjug, David J. Phillip/AP
Jedan od kandidata za MVP sezone očekivao je da završi u Sakramentu, čemu se tada nadalo i

Posle bitke su svi generali, pa tako sad svi znamo da je Luka Dončić zaslužio više mesto na draftu od trećeg. Pored toga, retko ko u Srbiji može da prežali što ga "srpski" Sakramento nije draftovao.

Sada se ispostavilo da ni Dončiću nije jasno kako je 2018. završio u Dalasu, a ne u Sakramentu. Podsetimo, tada je prvi birao Feniks, a drugi Kingsi.

"Došli su u Madrid da me vide kako igram, a posle toga smo večerali (5. juna 2018.). Došli su svi, došao je i vlasnik, tako da sam iskreno mislio da će me izabrati", rekao je Dončić za Atletik.

Dončić je prošle sezone izabran za "rukija" godine, a ove sezone je jedan od kandidata za MVP. On je objasnio da razume zašto je izabran tek kao treći.

"Mislim da je to zbog Evrolige, a to je drugačija košarka. U Evropi i u španskoj ligi sam davao u proseku 12 poena po utakmici, a u Evroligi 14. Tako da je to drugačija košarka", rekao je Dončić.

Ne samo što je kandidat za MVP titulu, već i gura svoj tim napred. Apsolutno svi ljubitelji košarke, stručnjaci, novinari, navijači - svi ga vide kao budućeg velikana i igrača koji će ostaviti trag u NBA.

Feniks je tada izabrao Deandrea Ajtona, a Kingsi Marvina Beglija trećeg, dok je Dončića sa trećeg mesta izabrala Atlanta, ali se i ona prevarila pa je trejdovala Luku u Dalas za Treja Janga i pik iz prve runde drafta.

NBA klubovi su tada dali prednost igračima iz NCAA, ali, kao što smo rekli, posle bitke su svi generali i jasno je da je pravi izbor bio Luka Dončić, talenat kakav se javlja jednom po generaciji.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci