Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:30
Toronto - Boston
arenasport2
Na programu od 08:00
Aalborg - Barca
arenasport3
Na programu od 07:30
Nice - Dijon
arenasport4
Na programu od 07:00
Maritimo - Benfica
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
20.05.2020. • 09:38

Lebron više ne može da čeka: Da što pre vratimo košarku navijačima

Getty Images/Mike Stobe, Mike Stobe/Getty Images North America
As Los Anđeles Lejkersa poručio da ne odustaje od sezone, iako ističe da je zdravlje igrača na prvom mestu, jer je korona potpuno nepoznat virus

Lebron Džejms se mnogo uželeo košarke. Iako je po prekidu sezone sredinom marta, kada je Rudi Gober prvi zaražen korona virusom, izjavljivao da neće pristati da igra bez publike, dugo odvojen od parketa "promenio je ploču".

Čelnici NBA lige još uvek diskutuju o spasu sezone, najavljuju da bi to moglo da se dogodi, ali još nisu doneli konkretnu odluku, kao ni kada bi to moglo da se dogodi i u kom formatu.

Čini se da zvezdi Los Anđeles Lejkersa odgovara svaka opcija, samo da se igra.

"Želim da se sezona nastavi što pre. Definitivno ne odustajem od nje. Ne samo ja i moji saigrači, znam mnogo košarkaša koji takođe žele da se liga nastavi", naveo je Džejms.

Komesar lige Adam Silver 8. maja je nagovestio da bi za najviše četiri nedelje trebalo da bude poznat plan u vezi nastavka NBA lige.

"Naravno, ne želimo da ugrozimo zdravlje bilo kog igrača u ligi, ili članova njihovih porodica, jer ovo je pandemija o kojoj mnogo toga ne znamo i mi to ne možemo da kontrolišemo", istakao je košarkaš Lejkersa.

Pozitivne vesti su to što je veliki broj klubova počeo da trenira početkom nedelje, ali i što su neki sportovi u SAD nastavili svoja takmičenja.

"Vraćaju se sportski događaji. Neki su već počeli, poput golfa, a uskoro ćemo gledati i fudbal i bejzbol. I ja želim da se vratim da igram. Mnogo volim košarku i znam kolika je ona inspiracija za ceo sport. Želim da, što je pre moguće, vratimo košarku našim navijačima", poručio je Lebron Džejms.

NBA liga narednih dana trebalo bi da preuzme konkretne korake i uskoro saopšti po kom modelu će privesti sezonu kraja, nakon što svi timovi budu testirani, a nije isključeno da bi to moglo da se dogodi na neutralnoj lokaciji. Ali, o tom potom, čini se da je najvažnije da se igra, a manje je bitno gde.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci