Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Arena sport
arenasport2
Na programu od 18:30
Mornar - Partizan
arenasport3
Na programu od 18:00
Srbija - Angola
arenasport4
Na programu od 17:30
Crvena zvezda - Spartak
arenasport5
Na programu od 18:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
26.03.2020. - 09:07

Korona obara Ameriku: Majka NBA zvezde na respiratoru - niko nije shvatao!

Tanjug, Wang Yuguo/Xinhua
Dok se kovid-19 munjevito širi po SAD, poznati košarkaš uputio je dramatični apel čitavom svetu.

Udar virusa korona postaje sve jači u Americi, a poruku o ozbiljnosti te bolesti u sredu je poslao poznati košarkaš Karl Entoni Tauns (24).

Lider Minesota Timbervulvsa objavio je snimak na društvenim mrežama u kojima otkriva da mu je majka zbrinuta u bolnici i da je u komi nakon što je potvrđeno da je pozitivna na kovid-19.
 

"Mislim da je važno da svi shvate ozbiljnost onoga što se događa u svetu sa virusom krona. Zato mislim da bi moj život trenutno mogao da pomogne i zato sam odlučio da snimim ovaj video da vam kažem u kakvoj sam situaciji", rekao je poznati centar.

"Početkom prošle nedelje rekli su mi da mi se roditelji ne osećaju dobro. Moja prva reakcija je bila da bi trebalo da što pre potraže lekarsku pomoć. Nema razloga za čekanje, već je samo potrebno otići u obližnju bolnicu. Nakon što nekoliko narednih dana nije donelo nikakvo poboljšanje, bio sam rešen da odem u bolnicu i da tražim dodatna ispitivanja. Tačnija, sestra mi je rekla da bi trebalo da ode na test na koronu. Ne mislim da je bilo ko shvatio šta je to. Bilo joj je sve lošije, a u bolnici su radili sve što su mogli", objasnio je košarkaš.

"Nije joj bilo bolje", nastavio je priču u dahu.
 

"Temperatura joj se nije spuštala ispod 39,5, možda je išla do 39 uz pomoć lekova, ali se odmah vraćala na staro tokom noći. Bilo joj je veoma neugodno, pluća su joj postajala sve lošija, kao i kašalj. Izgubila je orijentaciju. Sve vreme smo se nadali da će joj naredni lek pomoći...".

Momak iz Nju Džersija rekao je da je njegov otac otpušten iz bolnice i da mu je rečeno da se samoizoluje. Za to vreme, majka je postepeno pokazivala znake poboljšanja, ali se onda dogodio još jedan obrt.

"Osećala se sjajno, pričali smo, činilo se da je pregurala. Znao sam da moramo još da čekamo, ali osetio sam da idemo u pravom smeru. A, onda su njena pluća opet bila u sve lošijem stanju, imala je problem sa disanjem i objasnili su mi je da moraju da je stave na respirator. Dok joj se stanje pogoršavalo bila je zbunjena svime što se dešava, a ja sam pokušavao da sve vreme razgovaram sa njom, da je ohrabrim da ostane pozitivna...".

U obraćanju fanovima, Tauns je nekoliko puta morao da stane, da bi obuzdao suze.

"Rekao sam joj da je volim, svakog dana sam joj to pokazivao. Ona mi je govorila neke stvari koje nisam hteo da čujem i došli smo do faze u kojoj je bilo zaista teško. Ona je glava naše porodice. Ona je šef. A, sada je u veštački izazvanoj komi. Od tada samo pitam za informacije o njenom stanju. Teško je i iz dana u dan gledamo kako sve to ide. Ostajemo pozitivni".

Za kraj, Tauns je objasnio zašto je snimio video.

"Članovi porodice rekli su mi da ovo snimim da bi ljudi shvatili koliko je ozbiljna ova bolest. Ona ne sme da bude shvaćena olako. Molim vas, zaštitite svoje porodice, svoje voljene, svoje porodice, sebe... Izolujte se od drugih. Molim vas nemojte biti na mestima sa mnogo ljudi. To samo povećava vaše šanse da se razbolite. A, ova bolest je smrtonosna. Mi ćemo se boriti, moja porodica i ja. I pobedićemo".
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sharing my story in the hopes that everyone stays at home! We need more equipment and we need to help those medical personnel on the front lines. Thank you to the medical staff who are helping my mom. You are all the true heroes! Praying for all of us at this difficult time.

A post shared byKarl-Anthony Towns(@karltowns) onMar 24, 2020 at 9:48pm PDT

 

U SAD se virus korona galopirajuće širi gradovima i državama. Do srede je registrovano više od 50.000 obolelih, a više od 60 odsto je u Njujorku.

 

 

 

 

U SAD se virus korona galopirajuće širi gradovima i državama. Do srede je registrovano više od 50.000 obolelih, a više od 60 odsto je u Njujorku.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci