Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:30
Dallas - Denver
arenasport2
Na programu od 02:30
Portugal - Francuska
arenasport3
Na programu od 02:00
Lens - Nice
arenasport4
Na programu od 02:00
Club Brugge - Genk
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Košarka
13.01.2021. • 20:02

HARDEN NEZADOVOLJAN: Situacija ne može da se popravi

Tanjug/Pool Photo via AP/Carmen Mandato/Pool Getty Images North America
Problemi u Roketsima

Dve utakmice protiv šampiona Lejkersa, dva laka poraza i reči Džejmsa Hardena posle meča koje u najmanju ruku mogu da se opišu onom čuvenom rečenicom „Hjustone, imamo problem“ („Houston, we got a problem“).

Popularni „Bradonja“ je još jednom potvrdio da želi da napusti klub što pre i to je sada učinio javno, izjavom na konferenciji za štampu, pa je tako svima jasno da će stvari morati da se ubrzaju.

– Nismo ni blizu Lejkersa i drugih elitnih timova. Razlika može da se vidi u prethodna dva meča. Nismo dovoljno dobri ni po pitanju hemije, talenta, ma svega – rekao je Harden.

To je iznenadilo i predstavnike medija koji nisu očekivali da će tako otvoreno da priča o tome.

– Volim ovaj grad. Bukvalno sam uradio sve što sam mogao. Cela ova situacija je nešto što, po mom mišljenju, ne može da se popravi – jasan je Harden.

Dakle, odjek njegovih reči je jasan – hoće da ide. Međutim, problem je što Roketsi nemaju nameru da ga puste tako lako, tačnije imaju velike zahteve za trejd svog najboljeg igrača. Prema pisanju američkih novinara ima nekoliko timova koji su zaintersovani. U poslednje vreme u tome prednjači Bruklin, posebno posle povrede Dinvidija i sve većih problema sa Kajrijem Irvingom i njegovim odnosom prema timu. Navodno je zainteresovana i Filadelfija, ali sve zavisi od Hjustona.

Koliko se Hardenu ne igra košarka govore i brojke. Na poslednje četiri utakmice je dao 20 i manje poena, a to mu se desilo poslednji put u sezoni 2011/12 kada je bio u Oklahomi. Njegov ugovor sa klubom vredi 133 miliona dolara i važi do sezone 2022/23, s tim što ima igračku opciju za tu sezonu…

Poslednje vesti

Poslednji video snimci