Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport2
Na programu od 20:45
Lazio - Atalanta
arenasport3
Na programu od 20:45
Brighton - Manchester Utd
arenasport4
Na programu od 21:00
Midtjylland - Slavia Praha
arenasport5
Na programu od 20:30
Vojvodina - IBB Polonia London
Otvori pretragu
Košarka
16.05.2020. - 19:36

"Džordan je samo davao poene, danas NIKO ne bi hteo da igra s njim!"

Guliver, Brian Bahr/Getty Images North America
Ako vam kažemo da je čovek koji je ovo izjavio igrao sa Lebronom, onda je možda malo jasnije...

Dok čekamo finale dokumentarnog serija "The Last Dance", košarkaši i košarkaški radnici u Sjedinjenim Američkim Državama i dalje raspravljaju o tome ko je najbolji svih vremena!

Dilema se (uglavnom) svela na dva imena - Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa - i deluje da je većina na strani šestostrukog šampiona NBA lige sa Čikago Bulsima. Međutim, naravno da i "King" ima svoje poštovaoce, naročito među bivšim saigračima.

Čening Fraj, košarkaš koji je sa Džejmsom osvojio titulu u Klivlendu 2016. godine, dao je zanimljivu izjavu u podkastu "Talkin' Blazers".

"Džordan je imao samo jedan zadatak, a to je da postiže poene", rekao je Fraj.

"I to što je radio bilo je neverovatno, na zaista izuzetnom nivou. Opet, ne osećam da bi njegov način pobeđivanja mogao da se primeni i u današnjoj ligi. Mislim da sadašnji igrači ne bi hteli da igraju sa njim", dodao je bivši krilni centar.

Možda ne bi trebalo zaboraviti da je Džordan kroz karijeru u proseku beležio i 6,2 skokova, pa 5,3 asistencija i 2,3 ukradene lopte!?

Takođe, Džordan je čak devet puta biran u najbolji defanzivni tim NBA lige, dok je izabran i za najboljeg defanzivca lige (1998), što je jedan od najpotcenjenijih segmenata u igri "letećeg visočanstva", dok ne bi smelo da se zaboravi i da je znao kako druge da učini boljima.

Interesantan komentar čuli smo od Džejlena Rouza koji je poredeći Džordana i Lebrona poentirao kazavši da "MJ" nije dozvolio svojim rivalima da osvajaju šampionsko prstenje, dok "Kralj" jeste...

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci