Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Poljska - Mađarska
arenasport2
Na programu od 04:30
Borussia - Podravka
arenasport3
Na programu od 05:30
Santos
arenasport4
Na programu od 04:00
Wellington Phoenix - Newcastle Jets
arenasport5
Na programu od 05:00
Belongs To Us
Otvori pretragu
Košarka
02.12.2020. • 22:40

DENI AVDIJA: Znam o čemu ću razgovarati sa Bertansom

MN Press
Oduševio je Srbiju na draftu, a sada se predstavio i Amerikancima

Deni Avdija, sin legende Crvene zvezde Zufera Avdije, oduševio je na draftu sve u Srbiji svojim izjavama, kao i nastupom tokom biranja.

Sada je prvi put razgovarao za medije kao član Vašington Vizardsa, u kome će igrati sa nekadašnjim prvotimcem Partizana Davisom Bertansom. Teme za njihov razgovor se znaju.

On je rekao da mu je cilj da stalno napreduje i bude bolji, a onda je pričao o saigračima.

- Što se tiče Bertansa, nismo se još upoznali, ali znam gde je igrao i znam da ćemo često razgovarati o svemu tome, svemu što nas spaja. Moje poreklo ima dve strane, otac mi je Srbin, a majka iz Izraela, pa sam na draftu nosio obe zastave jer znam koliko to znači mom ocu - rekao je Deni Avdija.

Njegov otac je bio veliki igrač, ali Deni kaže da je na njega uticao samo kao dobar otac.

- Moj otac me je naučio kako da gledam košarku i naučio me par trikova, ali nismo previše pričali o košarci. Više me je učio o ponašanju, nije me mnogo maltretirao i trenirao niti smo se nešto slagali na terenu, ali bio je sjajan otac, van toga ne mnogo - rekao je Avdija.

Deni je rekao da se još nije čuo sa srpskim igračima, ali se slaže sa konstatacijom da je Luka Dončić dokazao da i mladi igrači iz Evrope mogu ravnopravno da igraju u NBA.

- To pokazuje da možeš mnogo nebitno odakle dolaziš, sve su to veliki radnici i ja ću napraviti sopstveni put. Strpljiv sam i ako to ne pođe onako kako ja želim, biću pozitivan. Znam koliko mogu, naporno radim, samouveren sam i nadam se daću imati sjajan put - rekao je Deni Avdija.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci