Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Utah - Dallas
arenasport2
Na programu od 14:00
Lecce - Parma
arenasport3
Na programu od 14:00
Cruz Azul - Leon
arenasport4
Na programu od 13:45
Barcelona - Valencia
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
10.06.2020. - 11:32

Da li će "spiker" Crvene zvezde u "Pioniru" izgovoriti: PAU GASOL!

MN Press / Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images
Legenda razmišlja o povratku.

Pau Gasol je odlučio koliko će još igrati - jednu sezonu.

Odredio je i gde će se oprostiti - u Tokiju.

Ostalo je samo da odluči i gde će do tada igrati - Los Anđeles Lejkersi ili Barselona.

Gasol je tri godine nosio dres Barselone do odlaska u Memfis Grizlise 2001. godine. Barselona i Memfis bili su prvi klubovi u Evropi i Americi njegovom mlađem bratu, Marku, s tim da je u međuvremenu igrao i za Đironu.

Ako bude ovo drugo, to bi ujedno značilo da će neponovljivi centar zaigrati Evroligu punih 19 godina od odlaska iz Barse u NBA. To bi, takođe, značilo i da će beogradska publika imati priliku da ga pozdravi tokom oproštajne turneje po Evropi, kada dođe trenutak da Crvena zvezda ugosti rivala iz Katalonije.

Legendarni španski košarkaš poručio je da ne namerava da mu korona virus okončna karijeru, već da će još jednu sezonu, a onda na Olimpijskim igrama u Tokiju - u dresu Španije - reći konačno:

"Zbogom."

Gasol od novembra prošle godine nema klub, kada je dobio otkaz u Portlandu, a zbog povrede stopala nije igrao za Spaniju na SP 2019, kada su postali šampioni sveta.

"Namera mi je da igram još jednu sezonu ako stopalo bude u redu, da li u NBA ili u Evropi. Poslednja sezona u Lejkersima bila bi atraktivna, završiti u Barseloni bi takođe bilo atraktivno. Moraš da sagledaš prave mogućnosti i da vidis situaciju i šta bi bilo najbolje u tom trenutku", rekao je Gasol za AP.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci