Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
TSC - Javor
arenasport2
Na programu od 18:00
MFK Karviná – AC Sparta Praha
arenasport3
Na programu od 18:00
Norveška - Danska
arenasport4
Na programu od 16:30
Kisvárda - Újpest
arenasport5
Na programu od 18:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
09.04.2020. - 09:28

Bulsi odvode čoveka koji je Jokića doveo u Denver!

MN Press
GM Nagetsa je glavna meta rukovodstva Čikaga, a evo šta bi ovaj sve izvesniji posao mogao da znači za sve uključene strane.

Čikago Bulsi su potpuno impresionirani generalnim menadžerom Denvera, Arturasom Karnišovasom i na sve načine pokušavaju da ga dovedu da podigne klub iz pepela.

To nije nova vest, ali ESPN javlja da pregovori uveliko traju i da su se obavljali i u sredu.

Predsednik Bulsa Majkl Rajnsdorf navodno je u sredu obavio prvi krug virtuelnih sastanaka, razgovorem sa GM-om Atlante Vesom Vilkoksom.

Karnišovas ima bogato i raznovrsno iskustvo u košarci, što je posebno privuklo pažnju Bulsa, koji su videli kako je od Denvera napravio tim koji može da se bori za titulu.

Litvanac je igrao koledž košarku u SAD, posle toga je u Evropi igrao na najvišem nivou, dok je sa reprezentacijom osvojio dve olimpijske medalje. Nakon igračke karijere, radio je pet godina u NBA, a onda je još pet godina bio skaut Hjustona, da bi konačno 2013. postao generalni menadžer Denvera.

Karnišovas bi u Bulsima imao titulu (zamenika) predsednika košarkaških operacija i od njega bi se očekivalo da dovede novog GM-a, ali i druge funkcionere.

U tom slučaju bi predsednik Bulsa Džon Pakson postao savetnik.

Ovaj transfer je jako zanimljiv i navijačima u Srbiji, jer je upravo Karnišovas, uz Tima Konelija i Džoša Kronkea, napravio od Nikole Jokića igrača oko koga se sve vrti, a evo kako je novinar "Denver posta" Majk Singer opisao važnost Litvanca u poslu oko srpskog centra.

"Verovatno niko nije imao veći uticaj na to da Nikola Jokić dođe iz Evrope 2015. godine nego Arturas Karnišovas. On je pomogao Nagetsima da stvore ovaj sastav i bio je ključan deo Denverovog rasta kroz zapadnu konferenciju. Njegov odlazak će se osetiti."

Pristalice Nagetsa strahuju da bi igrač mogao sa Karnišovasom u Čikago, grad za koji se popularno kaže da ima najveću srpsku populaciju posle Beograda.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci