Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Entoni Dejvis
Košarka
06.04.2022. • 09:40

BLAMAŽA LEJKERSA: Sanjali prsten a ostali čak i bez plej-ina

Entoni Dejvis
Tanjug/AP Photo/Rick Scuteri
Porazom od Finiksa ugašene sve nade za 10. mesto na Zapadu

Los Anđeles Lejkersi su nokautirani ove sezone. Od velikih najava, snova o vraćanju šampionskog prstena, jedna od najvećih franšiza NBA lige u istoriji doživela je nestvarnu blamažu i dva meča pre kraja prvog dela sezone ostali su vez 10. mesta koje vodi u plej-in.

Trojica MVP igrača Lebron Džejms, Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk, uz potporu "ol star" igrača Dvajta Hauarda i Karmela Entonija, pa Trevora Arize, Malika Monka trebalo je da budu strah i trepet na parketu. Imali su velikih problema sa povredama i neke čudne poraze, ali nisu smeli da dozvole da ostanu bez doigravanja i sezonu završe 11. aprila. 

Poraz od Finiksa bez Lebrona Džejmsa (preskočio 23 meča u sezoni) stigao je samo kao potvrda nemoći tima trenera Franka Fogela koji ne bi trebalo posle 11. aprila da bude zaposlen u klubu jer se šuška da će sam podneti ostavku.

"Ekstremno sam razočaran. Razočarali smo naše navijače, razočarali smo familiju Baz koja nam je dala mogućnost da budemo tu i donesemo uspeh franšizi", govorio je Fogel posle meča sa Finiksom.

To što su usled povreda Džejms, Entoni i Vestbruk igrali samo 21 od 80 mečeva zajedno ne umanjuje bruku i činjenicu da je tim u poslednjih 28 mečeva nanizao samo sedam pobeda i 21 poraz, da nisu imali kvalitet da dobiju bar dve u poslednjih sedam mečeva. Nisu imali ni napad, ni odbranu, primali su po 115 koševa u proseku.

"Naš cilj je bio šampionski prsten. Ali, bili smo tokom cele sezone u "delovima". Bron, Ras i ja smo bili na terenu zajedno samo četvrtinu mečeva, a kada trojica najboljih igrača nisu zajedno na terenu onda je zaista teško biti konkurentan. Razočarani smo...", istakao je Dejvis.

Lejkersi će morati da prekombinuju ekipu za narednu sezonu, previše vetarana u timu je možda i doprinelo da izgledaju ovako.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci