Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:00
Igrani film
arenasport2
Na programu od 16:45
Pregled 14. kolo
arenasport3
Na programu od 15:30
Golden State - Oklahoma
arenasport4
Na programu od 17:00
Best of
arenasport5
Na programu od 17:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
18.03.2020. - 09:58

Blaga panika u NBA: Svako je svakoga dodirnuo za 7 dana, a testova NEMA!

MN Press
U današnje vreme to nije teško izračunati, zapravo računar to uradi sam za vas, ali je svakako zabrinjavajuće kada se saopšti

- u periodu od samo sedam dana svaki NBA košarkaš koji je ulazio u igru "dodirnuo" je sve ostale igrače koji su igrali utakmice u 30 dvorana širom SAD!

Ovaj nonsens u doba pandemije postaje realnost, naročito posle vesti o tome da su četvorica igrača Bruklin Netsa - među njima i Kevin Durent - imala pozotivan test, a da su samo kod jednog prepoznati simptomi zloslutnog virusa.

Ova vest izazvala je blagu paniku među igračima i navijačima Los Anđeles Lejkersa, utoliko što su poslednju utakmicu pre čuvene scene sa Rudijem Goberom i odluke komesara lige Adama Silvera da hitno obustavi takmičenje na najmanje 30 dana, igrali upravo protiv Netsa, u "Stejpls centru".

MARKO GUDURIĆ BIO NAJBLIŽE "IZVORU"

 

7 NBA zvezda zaraženo je za sada...

Zbog toga, Lejkersi su održali telefonsku konferenciju sa igračima i stručnim štabom, na kom je pored testiranja predložena i samoizolacija od najmanje 14 dana. Slično su postupili ili će postupiti i ostali vlasnici franšiza, koji svakog dana tokom suspenzije gube milione evra, ali...

U ovom trenutku ne postoji apsolutno niko kome bi palo napamet da ubrzava proces suzbijanja pandemije i poziva na nastavak takmičenja, naprotiv.

Svi se slažu da je pauza neminovnost, ali se slažu i u oceni da nije prijatno slušati vesti o broju zaraženih bez simptoma u trenutku kada ni najbogatije savezne države, poput Kalifornije, nemaju dovoljno testova.

"To je frustrirajuće, ali je i realnost", rekao je trener Golden Stejt Voriorsa, Stiv Ker.

"Svi smo na istom brodu. Teško je pronaći mesto na kom ćeš se testirati u celoj Kaliforniji. Ako nam se igrači ili zaposleni jave i kažu da im nije dobro, reagovaćemo najbolje što možemo, ali trenutno je napeta situacija. Nemamo direktan kontakt sa timom, a ne možemo ništa da uradimo da im pomognemo", konstatovao je trener Voriorsa, za koje ove sezone nastupa jedan od šestorice naših igrača u NBA, Alen Smailagić.

 

Za sada, korona virus pronađen je kod Rudija Gobera, Emanuela Mudiaja i Donovana Mičela iz Jute Džez, Kristijana Vuda iz Detroit Pistonsa, dok imena trojice igrača Bruklin Netsa i dalje nisu saopštena. Četvrti je Durent.

Marko Gudurić, za razliku od ostalih - Nikole Jokića (Denver Nagets), Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice (Sakramento Kings) i Bobana Marjanovića (Dalas Meveriks) - bio je direktno izložen opasnosti utakmici koju su 4. marta odigrali Memfis Grizlisi i "putujući" Netsi, koji su potom produžili dalje na Zapad ka El-Eju.

Bio je to jedan od retkih primera kada je, zapravo, mala minutaža povoljna okolnost za košarkaša, ali je i tih pet minuta na terenu sasvim dovoljan poziv za Marka da bude oprezan i uradi test što pre - ako već nije.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci