Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport2
Na programu od 22:45
Boston - Miami
arenasport3
Na programu od 22:45
Red Bull Worldies
arenasport4
Na programu od 21:00
Midtjylland - Slavia Praha
arenasport5
Na programu od 22:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
18.05.2020. - 09:38

560.000 DOLARA za patike? Može, ako su Džordanove!

Guliver/Getty Images/Mike Powell
Kažu da je kriza u svetu. Možda baš i nije.

Kada ste Majkl Džordan, onda suveniri iz vaše igračke karijere često dostižu neverovatne cene nakon penzionisanja. Dešava se da im cena raste i godinama nakon što se karijera prekine.

Kada su prošle godine patike koje je Majkl Džordan nosio prodate za blizu pola miliona dolara, mnogi su pomislili da je to najviša cena koja može da se dostigne. Ali, dokumentarac koji se ovih dana vrti je Majkla vratio u orbitu.

Ako je iz nje ikada i izlazio?

Večeras je završena aukcija koju smo najavili na našem portalu, a rezultati su neverovatni. Patike koje je Majkl Džordan imao obuvene na utakmici NBA lige prodate su ponovo, ovog puta za 560.000 dolara!

Suveniri koji imaju dodirnih tačaka sa Džordanom su uvek bili na ceni kod kolekcionara, ali je dokumentarni film ESPN-a dodatno podigao interesovanje u javnosti. Tako su se na aukciji našli još neki predmeti.

Naravno, mnogo vredniji su rekviziti i oprema koje je Džordan koristio tokom košarkaške karijere, mada je i bejzbol oprema na ceni. Tako su se pojedini predmeti iz te faze Majklove karijere prodavali za skoro 100 hiljada dolara po komadu.

Kompletna istorija sporta mogla je da bude i potpuno drugačija, da Adidas svojevremeno nije napravio najveću grešku u istoriji kompanije. Ovako je Džordan postao zaštitno lice konkurentskog Najka.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci