Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Meloun Jokić
Košarka
14.11.2022. • 13:26

MELOUN O JOKIĆU: Sve je lakše kada imate takvog "kvoterbeka" u ekipi

Meloun Jokić
Guliver/Getty Images/Steve Dykes
Srpski centar upisao je 14 asistencija za manje od 28 minuta protiv Čikaga

Trener Denvera Majk Meloun osvrnuo se na odličnu partiju Nikole Jokića protiv Čikaga.

Tim iz Kolorada slavio je u gostima 126:103, a centar Nagetsa završio je utakmicu sa osam poena, šest skokova i 14 asistencija.

Nikola Jokić je proveo 28 minuta na parketu, tokom kojih je mahom proigravao saigrače, umesto što je gledao prema košu, čemu svedoče svega četiri pokušaja iz igre.

"To je ono što rade veliki igrači. Može da vas pobedi na tako mnogo načina. Recite mi, 14 asistencija za manje od 28 minuta? Pa to je šala! Izgubio je samo dve lopte. To je ono ne što ga pravi ne dobrim, već sjajnim igračem. Privlačio je mnogo pažnje na sebe, igrači nisu morali da igraju nezavisno od njega, već sa njim, jer on sa 99 odsto sjajno čita igru. Zaista moram da mu odam počast na ovoj plejmejkerskoj partiji", rekao je Meloun.

Trener Denvera ponovio je da Jokić nije jedan od onih košarkaša koji juri statistiku.

"Ja sam uz Nikolu. On će se pobrinuti za brojke tokom sezone. Najvažnije je da sad imamo skor 9-4, da smo dobili tri od poslednja četiri meča na strani. Nikola je našao način kako da utiče na igru, to su bile asistencije. To je ono što poštujem kod njega. Poslednje dve godine bio je MVP, bez da je ikada jurio te brojke. Imate druge igrače u ligi koji to čine, koji se trude da ispune statističke kolone, da bi mogli da kažu, hej, vidite moju statistiku. Nikola ne brine o brojkama, nego o pobedama. Jednu smo ostvarili večeras, a tokom sezone, njegovi brojevi će biti tamo gde bi trebalo da budu. I još jednom će biti u priči oko MVP jer je previše veliki igrač da ne bude u toj grupi", rekao je Meloun i dodao:

"Kada imate najboljeg 'kvoterbeka', kad uzme loptu, kad je dodirne, zagradi se, gde god da se nalazi, on tačno zna da je čuvan, ali isto tako dobro zna gde su svi ostali. Često koristim tu šahovsku analogiju i kažem da on igra šah. Uvek je dva do tri koraka ispred svih i to ga čini tako posebnim. Njegov IQ posebno. Cenim njegovu nesebičnost. Obožavam kad uđem u salu i Nikola je usred priče. Kada pokazuje na tablu i kaže, momci, moramo da uradimo ovo ili ono... To nema cenu", zaključio je trener Denvera.

Nagetsi su trenutno drugi na Zapadu sa učinkom 9:4 i u narednom kolu igraju protiv Njujorka na svom terenu.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci