• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Marko Đurić: Kosovo treba da leti naglavačke iz UEFA i FIFA
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 09.10.2019.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da posle zabrane odigravanja fudbalskog meča...

Mondo/Stefan Stoajnović

U saopštenju, Đurić je naveo da je ovo "još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način istisne sa Kosova i Metohije", iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku.

"U proteklom periodu bili smo svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na Kosovo i Metohiju bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije, a ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu", naveo je Đurić.

Đurić je ocenio da Priština nastojanjem da instalira "gvozdenu zavesu" između centralne Srbije i Kosova, bira put samoizolacije.

"Podsećamo još jednom da je utakmica domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše", dodao je on.

Đurić je najavio da će o tome potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance.

<< NAZAD