Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:15
Golden State - Denver
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:30
Pacos Ferreira - Benfica
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Kss
Košarka
05.03.2021. • 16:31

KSS DONEO ODLUKU: Finalni turnir kupa za košakašice igraće se u Vršcu

Kss
Polufinalni mečevi su na programu 13. marta, finale je dan kasnije

Rešene su sve dileme. Upravni odbor KSS je doneo odluku da se finalni turnir Kupa za košarkašice “Milan Ciga Vasojević” održi u Vršcu ove godine (13. i 14. marta). Za trofej će se boriti Vojvodina, Crvena zvezda, Radivoj Korać i Art Basket. Svi mečevi igraće se u dvorani “Milenijum”.

Polufinalni mečevi će se igrati u subotu 13. marta od 12.30 i 15. časova, a finale dan kasnije od 13.00 sati uz prenos na “Areni sport”. Žreb će se održati u ponedeljak 8. marta u “Kući košarke” uz prisustvo predstavnika klubova, u skladu sa poštovanjem svih kovid protokola .

Tim povodom su Vršac posetili potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

– Jako mi je drago što se nalazimo u Vršcu, ovo je grad košarke, posebno smo ponosni što vaš ženski klub ima izuzetno veliku tradiciju i vrhunske rezultate koje je napravio u prošlosti. Nadam se da je klub na putu povratka na staze stare slave i povratka u sam vrh naše košarke, a ono što nas posebno raduje jeste da će se finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević ove godine održati u Vršcu. Ovaj grad je ponovo domaćin, može tako da se kaže, onoga što je sam stvorio, jer je Milan Ciga Vasojević ovde beležio najbolje rezultate i verovatno je jedan od najzaslužnijih što je ženska košarka u Vršcu imala toliko uspeha. Nadam se da je ovo početak dugoročne saradnje, a meni pričinjava izuzetnu čast što ćemo da sarađujemo sa bivšom reprezentativkom Tamarom Radočaj koja je uključena u ovu organizaciju, a i svi u Košarkaškom savezu Srbije mogu zbog toga da budu ponosni – rekao je Projović.

Bivša reprezentativka i jedina osvajačica olimpijske medalje iz ovog grada Tamara Radočaj je bila prezadovoljna.

– Sa velikim zadovoljstvom želim da najavim da će grad Vršac biti domaćin i organizator finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević. Sa ponosom uvek ističemo da je naš grad grad košarke – rekla je Tamara koja je pomoćnik gradonačelnika Vršca.

Zbog zdravstvene situacije na utakmicama neće biti prisutna publika i zbog toga neće biti organizovan ni Mini kup za pionirke.

foto: Promo/KSS

Poslednje vesti

Poslednji video snimci