Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 19:00
Kao nekada
arenasport2
Na programu od 18:00
Inter - Parma
arenasport3
Na programu od 19:00
Servette FC - Zurich
arenasport4
Na programu od 19:30
Fehérvár - Ferencvaros
arenasport5
Na programu od 18:00
Mornar - Mega Soccerbet
Otvori pretragu
Svetislav Pešić
Košarka
20.09.2020. • 15:20

KARI PEŠIĆ ZA "KAO NEKADA": Slučajno "seo" na klupu Bosne i postao VRHUNSKI trener!

Svetislav Pešić
(MN Press)
Svetski šampion i dvostruki prvak Evrope, Svetislav Pešić, otkrio kako je postao trener.

Svetislav "Kari" Pešić važi za jednog od najboljih evropskih trenera. O tome svedoče brojni klupski i reprezentativni trofeji, a jedan od njih je i titula svetskog šampiona sa Jugoslavijom iz Indijanapolisa 2002.

Ali...

Kako je popularni "Kari" postao trener? Sasvim slučajno i o tome je pričao u emisiji "Kao nekada" na TV Arena sport.

"Dok sam igrao nisam ni pomišljao da budem trener. Nikada nisam želeo da se bavim tim poslom. Boša je otišao u reprezentaciju, pa u Italiju...", počeo je Pešić priču o tome kako je seo na trenersku klupu.

Ideja se javila kada je Bogdan Tanjević posle osvojene titule prvaka Evrope krenuo dalje iz Sarajeva, a Draško Prodanović zbog loših rezultata dobio otkaz.

"Bio sam direktor, pozvao me je jedan čovek i rekao mi da me želi za trenera. I tako je počelo... Draško je 1982. napustio klub i trebalo je da budem prelazno rešenje, dok se ne nađe pravi čovek za trenera. I dok je Bosna tražila trenera, ja sam preuzeo ekipu... Počeli smo da pobeđujemo i bili dosta dobri. Bio sam neiskusan, nisam imao pojma. Imao sam dobre pomoćnike, polako sam se privikavao na novu funkciju. Tu sezonu smo završili kao treći, Šibenka je bila prva. Između nas Partizan sa Borom Džakovićem", nastavlja zanimljivu priču Pešić.

U prvoj trenerskoj sezoni osvojio je prvi trofej. I to ne bilo kakav – postao je šampion jedne od najjačih evropskih liga tog doba. Finale protiv Šibenke je bilo jedno od najkontroverznijih ikada...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci