Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:30
Arsenal world
arenasport2
Na programu od 04:30
Podravka - Rostov
arenasport3
Na programu od 04:15
Krka - Mega Soccerbet
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Western Sydney Wanderers
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Lopta u košu
Košarka
21.02.2021. • 20:20

FINSKA NANELA DRUGI PORAZ GRUZIJI: Srbija prošla kao prvoplasirana

Lopta u košu
(MN Press)
Završeni svi mečevi u grupi E

Završene su sve utakmice u grupi E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Posle šest kola zaključak je da će na kontinentalnom takmičenju igrati SrbijaGruzija i Finska, a da je bez vize u ovoj grupi ostala samo Švajcarska.

Naša reprezentacija je posle dva neplanirana poraza (Gruzija, Švajcarska) malo zakomplikovala put ka cilju, ali je uspela kroz njega da protrči u “balonu” u Tbilisiju. Iako se pod pritiskom borila za vizu u završnici kvalifikacija, na kraju je čak završila ciklus na prvoj poziciji grupe E.

Poslednji “prozor” zatvoren je utakmicom u kojoj su Finci bili bolji od Gruzije – 78:70. Na taj način su Gruzini pokvarili skor i skliznuli na drugo mesto. Oni su pre ovog “balona” u njihovoj zemlji bili prvoplasirani sa savršenim učnikom 4-0. Međutim, ovde su zabeležili dva poraza, a Srbija dve pobede, pa sada konačan plasman u grupi izgleda ovako: Srbija 4-2, Gruzija 4-2, Finska 3-3, Švajcarska 1-5. 

Do trećeg trijumfa Finsku su predvodili sa po 14 poena Erik Marfi i Elias Valtonen. Na drugoj strani najefikasniji je bio Šermadini sa 19 poena, pratio ga je Sanadze sa jednim manje.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci