Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best of Atalanta
arenasport2
Na programu od 06:30
Monako Pregled
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2016
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
20.05.2020. - 12:06

FIBA Liga šampiona: Razvijamo se, biće još NOVIH članova

Guliver, Takashi Aoyama/Getty Images AsiaPac
FIBA Liga šampiona posle potpisivanja ugovora sa klubovima iz Evrolige najavljuje da će se i dalje razvijati i da će joj klubovi sve više prilaziti.

U evropskoj košarci godinama unazad vlada opšti haos, a izazvale su ga dve organizacije - moćnija Evroliga i nekadašnja alfa i omega igre pod obručima na Starom kontinentu i većem delu planete FIBA. 

Klubovi jednostavno imaju situaciju u kojoj mogu da biraju kojoj će se uniji priključiti, poslednja tri koja su promenila "tabor" su iz Turske, Španije i Litvanije. Kao što smo već pisali Darušafaka, Bilbao i Ritas će naredne sezone nastupati u FIBA Ligi šampiona.

 

"Njihov dolazak jasno pokazuje razvoj našeg takmičenja. Istovremeno smo srećni što sve više klubova širom Evrope želi testirati sebe i videti svoju budućnost u našem takmičenju", rekao je Patrik Komninos, predsednik Uprave Lige šampiona.

Do nedavno članovi Evrolige potpisali su ugovor sa Međunarodnom košarkaškom federacijom, koja ima u planu da još više pojača takmičenje tako što će i druge klubove privoleti u svoje redove. govori se da je FIBA u svoje elitno takmičenje pozvala i klubove iz ABA lige Cedevitu Olimpiju, Partizan i Budućnost.

 

 

Teško je, ipak, očekivati da će crno-beli promeniti sredinu. Predsednik "parnog valjka" Ostoja Mijailović izjavio je da je Partizanu prioritet Evroliga i da će za ostalo videti.

 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci