Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 03:30
Rayo Vallecano - Elche
arenasport2
Na programu od 03:15
Magazin
arenasport3
Na programu od 03:30
Live Stage 3
arenasport4
Na programu od 03:00
Cagliari - Sampdoria
arenasport5
Na programu od 02:30
Winning Time
Otvori pretragu
Novica Veličković
Košarka
23.09.2021. • 11:36

EMOTIVNI NOVICA: Partizan je moj život, ali nisam mogao više

Novica Veličković
(MN Press)
Veličković za španske medije rezimirao uspešnu karijeru

Odlazak Novice Velikovića iz Partizana u Real Madrid 2009. godine bila je velika vest u Evropi. Madriđani su dobili jednog od najtalentovanijih igrača na kontinentu, ali povrede kolena omele su odnedavnog košarkaškog penzionera da pokaže koliko vredi.

Sada kada je zvanično okončao uspešnu karijeru ovekovečenu sa pregršt ličnih, klupskih i nacionalnih odličja, španski mediji su se setili nekadašnjeg prvotimca "kraljevskog kluba" i zajedno su rekapitulirali učinak u profesionalnim vodama.

"Imao sam ogroman napredak na početku karijere. Igrao sam za Partizan, bili smo među najboljim klubovima Evrolige, oda sam potpisao za Real Madrid i mislio sam da ne postoje granice. Međutim, onda su usledili problemi sa povredom. Da toga nije bilo, siguran sam da bih napravio još mnogo više u karijeri. Ali, zadovoljan sam. Deset godina sam se borio sa povredom kolena, a opet sam uradio toliko mnogo", rekao je Veličković za španski list.

Srpski reprezentativac je naglasio da mu je u Madridu uvek bilo lepo, posebno je apostrofirao trenera Pabla Lasa, ali je naglasio da se, ipak, najbolje osećao u crno-belom dresu.

"Real Madrid je nešto najbolje što mi se dogodilo izvan Srbije i prema tm klubu osećam neizmernu ljubav. Ipak, Partizan je moj život. Imao sam san da završim karijeru među crno-belima i u tome sam uspeo. Bilo je priče da ostanem još godinu dana i sarađujem sa Željkom Obradovićem, ali nisam više mogao da izdržim. Oproštajna utakmica protiv Efes Pilsena je bila veoma emotivna i tada postanete svesni da ste uradili nešto veliko tokom karijere", rekao je Novica i dotakao se planova u budućnosti:

"Želim pre svega da se odmorim i budem malo sa porodicom, a onda ćemo videti. Ceo život sam u košarci i voleo bih da tu i ostanem."

Poslednje vesti

Poslednji video snimci