Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Aleksej Pokuševski
Košarka
23.11.2022. • 17:20

DURENT PRIMETIO POKUŠEVSKOG: Ume da šutira, igra na više pozicija...

Aleksej Pokuševski
(MN PRESS)
Zvezda Bruklina hvali košarkaša Oklahome

Jedan od najboljih košarkaša sveta Kevin Durent pohvalno je govorio o srpskom igraču Alekseju Pokuševskom.

Amerikanac je tokom gostovanja u jednom podkastu istakao da ekipa iz Oklahome u svom taboru ima veliki broj talentovanih košarkaša, među kojima se nalazi i Pokuševski.

"Šej Žulijus Aleksander pravi poteze u stilu veterana, tačno zna šta hoće. Visok je, snažan, a ima samo 24 godine. Sa 28-29, ko zna kakav tim može da ima kraj sebe, kada znate kakve sve pikove imaju... Uostalom, pogledajte kakvu ekipu Tanderi imaju sada", rekao je Durent i dodao:

"Lu Dort je dobio novi ugovor i platu zato što je dobar igrač. Džoš Gidi će dobiti jači ugovor kada mu istekne ruki ugovor i potpiše novi. Pokuševski, jesam li njegovo prezime pravilno izgovorio? Radi se o košarkašu koji je visok 213 cm. Ume da šutira, a može da igra i na više pozicija. Oklahoma ima dosta dobrih i talentovanih igrača", rekao je Durent.

Zvezda Bruklina nije propustila priliku da spomene i Četa Holmgrena, drugog pika sa drafta, koji je na žalost propustio sezonu zbog povrede.

"Čet još nije zaigrao, čoveče, kada se on vrati na parket... Biće smešno kako će dobro da izgledati sa njim. Dosta visokih i atletskih sjajnih igrača, imaju odličnog trenera i mnogo mi se sviđaju kako igraju", zaključio je Durent.

Aleksej Pokuševski počeo je karijeru u Olimpijakosu, da bi ga 2021. godine izabrala Oklahoma kao 17. pika prve runde NBA drafta.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci