Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dilejni
Košarka
24.01.2023. • 22:26

DILEJNI ŽELEO U PARTIZAN: Da su me zvali, došao bih

Dilejni
(Guliver/Imago Sports)
On je u Armaniju bio saigrač sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom, trenutnim košarkašima crnp-belih

Iskusni američki plejmejker Malkolm Dilejni i kapiten Karšijake Erik Mekalum bili su gosti podkasta portala "Basketnews", a jedna od tema bio je Partizan Mozzart Bet.

Dilejni trenutno nema klub, ali je istakao da je u pregovorima sa nekim ekipama.

"Moj agent dobija razne ponude, siguran sam, a u petak sam čak i razgovarao sa nekim. Ne mogu baš da otkrivam o kome se radi, ali smo imali fantastičan razgovor u petak i videćemo kako će se to odvijati, ako se odvije i da li je to zapravo ono što ja želim i ako se oni odluče da je bolje da uzmu nekog drugog da im pomogne ja se neću buniti. Ne želim da odem negde samo da bih bio superzvezda samo želim da se uklopim i pobeđujem. Uz to želim i da mi bude zabavno, jer poslednjih godina ništa nije bilo zabavno", rekao je Dilejni.

Zatim se u razgovor ubacio Mekalum koji je rekao da je najbolje za Dilejnija bilo da prošlog leta pojača Partizan.

"Mislim da je potreban Partizanu i da bi se tamo sjajno uklopio jer je njegov odnos sa Kevin Panterom fantastičan još od Milana, a Partizan baš i nema plejmejkera i mnogi su zaboravili da je Malkolm pobednik i da uvek može da postigne koš pa ako mu date slobodu, on će dati pravi pas i kreirati akciju i mislim da bi u Partizanu bio onakav kakvog volim da vidim, slobodnog, opasanog, u svom ritmu".

Nekadašnji igrač Olimpije iz Milana na to se nadovezao:

"Ja mrzim taj srpski sistem, taj stil treniranja... Zek i Kevin su moja mlađa braća, KP je u Milanu postao jako blizak meni i družimo se van košarke i Zek i on, baš su mi kao braća. To je jedan od timova čiji poziv bih prihvatio da su me pozvali ranije, bio bih spreman. Čak i u sredini koja mi možda ovako ne odgovara, sa njima bi mi bilo mnogo bolje. Volim kada imam tim uz sebe, kao što je Erik rekao, ubaci me u sistem kao Partizanov gde se ne očekuje previše od tima, a imate mnogo potencijala, tu ja blistam. Rekao sam to i Panteru, nedostaje im plejmejker, samo to im treba, a u Evroligi ćete se mučiti bez pleja ma ko da vam igra na ostalim pozicijama. Već sam pričao o tome, pogotovo sa navijačima koji su me letos prizivali i rekao sam im ako me Partizan pozove doći ću. Nikada nisam igrao za tim sa takvim navijačima i malo me je bolelo kada se Zek i Kevin nisu vratili u Olimpiju. Mislio sam da smo izgradili tim koji će godinama biti zajedno pogotovo nakon Fajnal Fora, a i Kevin je igrao neverovatno pa mu je trener Mesina mnogo verovao i dokazao je da može da igra na najvišem nivou, a Zek je bio značajan za naš odlazak na F4. Pričao sam sa Kevinom pre nego što je došao u Partizan, pričao mi je da bi želeo da se vrati u Milano i baš kao sa Zekom, nije došlo do dogovora. To je njihova stvar, odlučili su da idu u Partizan, tim koji je veliki i ima bogatu istoriju", objasnio je Malkolm.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci