Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Košarkaši Partizana i CRvene zvezde
Košarka
06.12.2022. • 14:34

DERBI BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA: Očekivana odluka ped istorijski meč u "Areni"

Košarkaši Partizana i CRvene zvezde
(MN Press)
Prvi duel Partizana i Zvezde u Evroligi se igra u četvrtak u 20.30 časova

Navijači Crvene zvezde neće moći da prisustvuju derbi meču 12. kola košarkaške Evrolige sa Partizanom, procena je i preporuka bezbednosnih struktura, saopštio je danas klub iz Humske. U saopštenju se navodi su predstavnici bezbednosnih struktura, Partizana, Crvene zvezde, Tiketlajna i "Štark arene" održali jutros sastanak uoči prvog derbija beogradskih "večitih rivala" u istoriji Evrolige. Utakmica će biti odigrana u četvrtak od 20.30 sati u "Štark areni".

"Sve ulaznice za ovaj meč su još ranije rasprodate, a na sastanku je konstatovano da je više od 3.000 karata, pretežno za Nivo 400 prodato u slobodnoj prodaji, bez ikakvih ograničenja. Pretpostavka svih prisutnih je da se u tom broju našao i određeni, ne veliki broj simpatizera Crvene zvezde koji su datu priliku iskoristili da kupe ulaznice i na taj način prisustvuju utakmici", stoji u saopšten crno-belih, a zatim se dodaje:

"Prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima, svi kupci ulaznica su priložili svoja dokumenta i podaci o njima su uneti u bazu podataka koja je podeljena i sa predstavnicima bezbednosnih struktura", saopštio je Partizan.

"Crno-beli" navode da su prvobitno planirali da jedan sektor u "Štark areni" namene navijačima Crvene zvezde.

"Procena i preporuka bezbednosnih struktura je bila da se od toga odustane, zbog čega i nije postojala odvojena prodaja ulaznica za gostujuće navijače. Svim prisutnima je jutros predočeno da će u dvorani biti poštovana numeracija sedišta i da nikakvo eventualno grupisanje navijača van svojih mesta neće biti dozvoljeno. Takođe, iz bezbednosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih transparenata u halu, niti bilo kakvih navijačkih obeležja gostujućeg kluba", ističu u Partizanu i dodaju da neće biti posebnog ulaza u "Štark arenu" za navijače Crvene zvezde.

Košarkaški klub Partizan je pozvao svoje pristalice da fer i sportski navijaju na meču sa Crvenom zvezdom.

"Partizan još jednom poziva sve navijače da daju pozitivan primer sportskog i fer navijanja i da svu svoju energiju usmere na podršku crno-belima, bez ikakvog vređanja ili ubacivanja predmeta u teren. Ovaj meč je ispit zrelost kako za Partizan, tako i za navijače", zaključuje se u saopštenju Partizana.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci