Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Houston - Washington
arenasport2
Na programu od 02:30
Slovenija - Egipat
arenasport3
Na programu od 02:00
Verona - Napoli
arenasport4
Na programu od 03:30
Arsenal World
arenasport5
Na programu od 03:00
of Big Air
Otvori pretragu
Košarka
11.07.2020. • 21:12

Dangubić: Razumem sve, ali ovo je ČISTO KOŠARKAŠKA priča!

MN Press
Mnogo bure izazvao je dolazak Nemanje Dangubića u Partizan

Košarkaški transfer leta svakako je dolazak Nemanje Dangubića u Partizan. Razumljivo, ne iz košarkaških razloga.

Novi krilni igrač crno-belih kaže u razgovoru za Sportklub da razume navijače, ali da je njegova odluka košarkaška, kao i da i dalje ima odličan odnos sa ljudima iz Zvezde i nekadašnjim saigračima.

Dangubić, naravno, nije ni prvi ni poslednji igrač koji je prelazio iz jednog "večitog" rivala u drugog, ali ovaj transfer je ipak drugačiji. Popularni "Danga" je bio član generacije 2014/15, koja među navijačima važi za legendarnu, jer je osvojila titulu državnog prvaka posle 17 godina i osvojila prvi trofej u ABA.

"Razmišljao sam i o tome, to je normalno posle toliko vremena u Zvezdi. Ipak, već dve godine sam u inostranstvu, bio sam slobodan igrač nakon što mi je istekao. Odlučio sam se za Partizan iz košarkaških razloga, to je najbolje za moju karijeru, da pomognemo jedni drugima. Kada je reč o Zvezdi, i danas imam sjajan odnos sa bivšim saigračima i sa ljudima iz kluba. Nisam imao nikakve probleme u tom smislu, to mi je najbitnije", kaže Dangubić.

On je sa Zvezdom osvojio četiri titule prvaka Srbije, tri ABA i dva kupa. I svaki put je davao sve od sebe, pa i protiv Partizana.

"Znamo kakvo je rivalstvo između Partizana i Zvezde, i razumljivo mi je da ima ljudi koji će mi zameriti, nemam problem sa time. Godine u Zvezdi odradio sam pošteno, borio sam se za svaki minut na terenu, kao što sam radio u svim klubovima – maksimalna posvećenost je moj pristup koji se neće promeniti, tako će biti i u dresu Partizana", kaže Dangubić za Sport klub.

Krilni košarkaš je rekao da je bio slobodan igrač i da je planirao da se vrati u ABA.

"Stigla je ponuda Partizana i rešio sam da je prihvatim u dogovoru s agentom (Miodragom Ražnatovićem) i ljudima iz kluba. Pogotovo mi je važan bio razgovor s trenerom Vladom Šćepanovićem, koji je želeo da me dovede, smatra me bitnim delom ekipe koji može da joj pomogne. To je prelomilo, isključivo ta košarkaška priča i nadam se da će sve ispasti dobro", počinje Dangubić.

Novi trener Vlado Šćepanović razgovarao je sa Dangubićem i to je igraču ulilo dodatno samopouzdanje.

"Izuzetno dobro poznaje moje kvalitete i kako sam se afirmisao kao košarkaš. Zna da sam dobar timski igrač koji može više stvari da radi i u odbrani i u napadu, kao i da pokrije više pozicija. Razgovor je bio otvoren i ulio mi je dodatnu sigurnost zato što znam šta tačno očekuje od mene. Ponavljam, bilo mi je drago da se očekuje nešto što inače najbolje radim, to je idealna prilika da se ponovo dokažem", zaključuje Dangubić u razgovoru za Sportklub.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci