Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Partizan - Crvena zvezda
arenasport2
Na programu od 10:00
Ženska strana medalje
arenasport3
Na programu od 10:00
Sassuolo - Torino
arenasport4
Na programu od 10:00
Dundee United - Dundee
arenasport5
Na programu od 09:30
The Day the Series Stopped
Otvori pretragu
Bulut
TOKIO 2020
24.07.2021. • 20:40

BULUT OTKRIO: Igrao sam basket jer je besplatna igra

Bulut
(MN Press)
Srpski basketaš posle uspešnog dana u Tokiju govorio je o ranijim ambicijama i za njega taličnom Japanu.

Olimpijske igre za Srbiju su počele sjajno. Dve medalje su već tu, a favoriti za odličje, srpski basketaši startovali su sa pobedama u prvom i drugom kolu.

Jedan od članova tima koji važi za lidera i "motor" ekipe Dušan Domović-Bulut imao je značajnu ulogu u obe utakmice, međutim on može da igra na još boljem nivou. Ipak, njegov talenat je neosporan , pa su tako sa sajta Olimpijskih igara odlučili da svet malo bolje upozna Srbina.

Bulut je otkrio kako je njegova primarna želja bila da se bavi košarkom, ali treninzi su se plaćali, a on nije imao dovoljno materijalnih uslova za to "zadovoljstvo".

"Bilo je teško odrastanje, više sam igrao 3x3, jer je bila mnogo zabavnija i besplatna igra. Nisam imao nikakvih problema sa vežbanjem ili slično, samo sam zgrabio loptu, sišao napolje i igrao", objasnio je Bulut.

Srpski basketaš nostalgično se prisetio perioda kada mu je dovoljno bilo da je sa društvom ispred koša iako je želeo da jednog dana postane NBA zvezda.

"U svakom bloku zgrada nalazi se košarkaško igralište. Košarkaški teren je korišćen za druženje. Obično smo igrali košarku; igrali smo se žmurke. Igrali smo fudbal. A onda mi je kliknulo u glavi, da onda želim da budem košarkaš. Tada sam želeo da igram u NBA kao i svi", objasnio je Bulut.

Ipak, kako su sa sajta Olimpijskih igara povezali Bulut je dečačke snove sanjao u vreme raspada Jugoslavije , pa tako nije mogao da ostvari košarkašu karijeru, ali izgleda da se koš ispred zgrade isplatio, jer Bulut sa saigračima Srbiji može da donese još jednu medalju.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci