• VIŠE
    _
  • ENG
| Vesti
Izdvajamo
Bomba iz Pireja: Olimpijakos kontaktirao čelnike ABA
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 14.03.2019.
Klub iz Pireja će igrati Jadransku ligu? Nije nemoguće

MONDO/Goran Arbutina

Olimpijakos u ABA ligi sledeće sezone?

Postoji šansa da se to dogodi, jer su čelnici regionalnog košarkaškog takmičenja potvrdili da ih je klub iz Pireja kontaktirao i raspitivao se o mogućnostima da se ta ideje sprovede u delo.

Priča o nastupu Olimpijakosa u ABA ligi počela je pre mesec dana, kada je taj klub napustio teren na meču protiv večitog rivala Panatinaikosa u Kupu Grčke.

Klub iz Pireja navodno je tada spomenuo mogućnost da nastupa u ABA ligi, umesto u grčkom prvenstvu.

Krešimir Novosel, izvršni direktor ABA lige, potvrdio je za grčke dnevne novine "Live sport" da je Olimpijakos na adresu tog takmičenja poslao pismo.

"Istina je da nas je Olimpijakos kontaktirao", preneo je "Eurohoops" izjavu Novosela za grčki dnevnik.

"Poslali su nam pismo u kojem su nas informisali da su zainteresovani za učešće u našoj ligi. Grčki klub je zatražio informaciju o detaljima u ABA ligi, organizaciji, akcionarima, kao i od drugim karakteristikama takmičenja", izjavio je Novosel.

Ukoliko bi trostruki osvajač Evrolige zaigrao u ABA ligi, ne bi bio prvi tim van prostora bivše Jugoslavije koji je to uradio.

U regionalnom takmičenju prethodnih sezona nastupali su već Makabi iz Tel Aviva, Solnok iz Mađarske, Levski iz Sofije i češki Nimburk, ali je pitanje kako bi Evroliga reagovala, jer ima striktne zahteve da klub koji nastupa u tom takmičenju mora da igra i nacionalno prvenstvo.

<< NAZAD