Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 15:00
Lazio - Atalanta
arenasport2
Na programu od 15:45
Salzburg - Maccabi Tel Aviv
arenasport3
Na programu od 15:45
Dallas - Tampa Bay
arenasport4
Na programu od 16:30
LA Lakers - Miami
arenasport5
Na programu od 16:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
13.08.2020. - 10:37

Zvezda i Partizan se sele u BANJALUKU, da igraju kao u NBA ligi? "Spremni smo za to!"

MN Press
Bio bi to nikad viđeni početak sezone!

Nova sezona ABA lige trebalo bi da počne 3. oktobra, a postoji mogućnost da krene po NBA modelu, sa svim utakmicama u jednom gradu.

I nisu male šanse da to bude Banjaluka, kao i Laktaši.

Generalni menadžer tamošnje Igokee Igor Dodik najavio je tu mogućnost u razgovoru za "Sportski žurnal".

"Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprekorno organizujemo turnir poštujući sve mere zaštite koje su na snazi", rekao je Dodik.

On je rekao da je u taj projekat uključena i vlada Republike Srpske.

"U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama i shodno njihovim preporukama pristupili bismo organizaciji. Smatramo da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku".

"Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i i privredni subjekti posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome", dodao je Dodik.

U prvih šest kola u Banjaluci prema rasporedu ne bi bilo "večitog" derbija, ali bi bilo zaista zanimljivih utakmica. Na primer, Partizan bi u drugom kolu tamo igrao protiv Budućnosti u dvorani Igokee ili u "Boriku", a zatim i protiv FMP-a, Cedevita Olimpije i domaćina Igokee.

Sa druge strane, Crvena zvezda bi u Republici Srpskoj "otvorila" sezonu mečevima protiv Cibone, Borca, Mornara, Mege, Krke i Primorske.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Sportski žurnal)

Poslednje vesti

Poslednji video snimci