Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Alls Star
arenasport2
Na programu od 00:00
Roma - Barcelona
arenasport3
Na programu od 01:45
Epizoda 03
arenasport4
Na programu od 01:45
Arrigo Sacchi
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
16.01.2020. - 10:46

Vladimir Štimac: Šetali su se po reketu, to je i MOJA krivica

MN Press
Iskusni centar govorio je iskreno posle poraza Zvezde u Evroligi.

Vladimir Štimac (32) borio se i pravio razliku u skoku protiv Žalgirisa, davao je energiju ekipi, ali to ipak nije bilo dovoljno da Crvena zvezda mts zabeleži i petu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Razlog za to leži u činjenici da je Lukas Lekavičijus odigrao verovatno svoj najbolji meč ove sezone zabeleživši 17 poena, mahom posle prodora "kroz" reket Crvene zvezde, utisak je nedovoljno dobro čuvan na današnjoj utakmici.

Žalgiris je na kraju slavio 76:70 i tako se revanširao Zvezdi za poraz u Kaunasu iz prvog dela sezone, a iskusni centar evidentirao je probleme u igri svoje ekipe.

"Nismo dobro reagovali... U jednom trenutku su šetali po našem reketu kako su hteli, lako su davali koševe. Veliki igrači, tu mislim i na sebe, nisu uspeli da pomognu i reaguju, tako da smatram da sam i ja kriv za neke od tih stvari", kazao je Štimac i poručio.

"Prosto, to je utakmica, pobediš - super, a kad izgubiš treba ostati veliki i u porazu".

Vladimir Štimac je dodao i da ekipa treba da se "skupi i spremi" pošto ih za već u petak očekuje utakmica protiv Albe, a njegova poruka je da se meč protiv Žalgirisa što pre zaboravi.
 

Ipak, Zvezda je u jednom trenutku bila i na "plus sedam" početkom treće deonice, ali tada se desila serija 11:0 za Žalgiris kojom je klub iz Litvanije preuzeo primat na meču i do kraja ga nije ispustio, zahvaljujući dobroj koncentraciji.

"Nismo ih ispustili, nego smo promašili šuteve koje smo morali da damo, a oni su pogađali. Oni su nas definitivno pobedili", kazao je kao i uvek iskreni Štimac koji je za kraj zaključio:

"To je bila serija u kojoj su sve prebacili na svoju korist. Moramo ovo da zaboravimo i okrenemo se Albi...".
 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci