Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:15
RB Bragantino - Libertad
arenasport2
Na programu od 01:00
Lille - Reims
arenasport3
Na programu od 23:30
Napredak - Čukarički
arenasport4
Na programu od 01:00
Pregled
arenasport5
Na programu od 00:00
Down the Barrel
arenasport1x2
Na programu od 23:00
Otvori pretragu
ABA liga
Košarka
13.09.2021. • 23:30

VELIKE PROMENE U ABA LIGI: Šest ekipa ide u plej-of

ABA liga
ABA liga j.t.d.
Skupština ABA lige donela je niz odluka pred početak nove sezone regionalnog košarkaškog takmičenja

Prema novom sistemu takmičenja u prvoj ABA ligi, u sezoni 2021/22, plasman u plej-of će ostvariti šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dela. 

Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će prestala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale. 

Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri pobede.

Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se od sezone 2020/21. sva takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima i istovremeno promenila sistem takmičenja u 1. ABA ligi.

Odlučeno je i da se specijalne pozivnice za učešće u drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da se dodele KK Zlatibor i KK Široki, čime je uz prethodno potvrđenih 12 timova kompletiran sastav druge ABA lige u sezoni 2021/22. 

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da izađe u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomeri 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Na kraju, Skupština ABA lige j.t.d. je zahvalila Saši Pavličiću Bekiću kome je 30. 6. 2021. godine istekao mandat na mestu Disciplinskog sudije ABA lige, na svemu što je uradio na razvoju ABA lige i poželela mu sreću u nastavku karijere.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci