Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Tomas želeo "25", Zagorac popustio - zbog VIŠEG cilja!
Košarka
27.08.2019. - 14:39

Tomas želeo "25", Zagorac popustio - zbog VIŠEG cilja!

Tomas želeo "25", Zagorac popustio - zbog VIŠEG cilja!
MONDO/Goran Sivački
Košarkaš Partizana pristao je da se odrekne broja koji je nosio od početka karijere, a sa Rašonom Tomasom se...

Rašonu Tomasu ispuniće se želja na čijoj realizaciji je radio od početka priprema. Dobiće dres sa brojem 25, koji je prošle sezone nosio Rade Zagorac, ali tek nakon što uplati određeni novčani iznos u humanitarne svrhe.

Zagorac je u ponedeljak na otvorenom treningu crno-belih objasnio kako je završena "kampanja" koju je Tomas prethodnih dana vodio i na društvenim mrežama.

"Rašon je od prvog dana počeo da me vrbuje za broj 25. Krenuo je sa 'nepristojnim ponudama', ne mogu ni ja da se setim kako je tekla licitacija, ali ja nijednog trenutka nisam želeo da popustim, jer je to broj u kome igram još od Mege i neke drage uspehe sam ostvario noseći ga, tako da apsolutno nisam želeo da čujem za to".

"Međutim, u razgovoru sa ljudima koji mi dosta znače, došli smo na ideju da moj ego ovog puta ostavimo po strani, zarad nekog višeg cilja, a to je pomoć deci, koja će im ako ne spasiti, onda bar ulepšati i olakšati život. Sve je i dalje u procesu, još ne znamo gde će tačno otići novac, ali bitno je da je i Rašon bio oduševljen tom idejom i da će sve biti lepo realizovano".

Od ove sezone, na njegovim leđima stajaće broj tri. Ne zbog Dvejna Vejda, ili Alena Ajversona.

"Nije zbog nekog konkretnog igrača. Broj je lep, prost, ima i neku emocionalnu važnost za mene, privatne prirode. To su razlozi zašto baš broj tri".

Trener Andrea Trinkijeri okupio je tim koji "na papiru" izgleda mnogo jače od prošlogodišnjeg. Tu je mnogo iskusnih stranaca, a Zagorac će uz Veličkovića, Nikolu Jankovića, Jaramaza i Birčevića činiti domaći "korpus".

"Ne krijemo ambicije. U dugoročnom planu je najavljeno da ovo treba da bude godina u kojoj će Partizan uložiti najviše napora da promeni neke stvari u košarkaškom poretku. Uprava je odradila dobar posao, dovela dobre i iskusne igrače, željne dokazivanja i to je uz ostanak domaćeg jezgra razlog da se nadamo dobrim stvarima i da budemo na vrhu svog potencijala".

Sam Zagorac ima poseban motiv, da se predstavi navijačima u mnogo boljem svetlu nego zimus i više da doprinese ostvarenju timskih ciljeva.

Ne krije da ga je frustriralo to što nije igrao u skladu sa svojim mogućnostima.

"Svedoci ste bili apsolutno svega - dobrog početka sezone, dobrog ritma... Usledio je niz povreda kakve mi se ranije nisu dešavale, jednostavno se tako namestilo. To me je dosta usporilo, ubijalo mi ritam iznova, iznova i iznova. Prioritet za leto mi je bio da se stabilizujem i napravim fizičku bazu za predstojeću sezonu. Mislim da sam uradio dobar posao, mada i dalje 'cementiramo' noge i telo za napore koji slede. Nadam se da će sezona proći bez povreda, a za sve druge stvari se manje brinem".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci