Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Wolverhaampton - Arsenal
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled polusezone
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2018
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
24.03.2020. - 09:26

Štimac: Vežbajte kod kuće i NE IZLAZITE! Da sve ovo prođe...

MN Press
Centar Crvene zvezde otkrio kako mu izgleda svakodnevica dok je zabranjeno otići u teretanu, halu...

Odlukom KK Crvena zvezda, a u skladu sa preporukama i zabranama države u vanrednom stanju zbog virusa korona, sve aktivnosti šampiona Srbije i regiona obustavljene su do daljeg i do dolaska boljih vremena.

Svi stranci crveno-belih osim Majkla Odža su otputovali kućama, a domaći igrači ostali su kod kuće. Među njima je i Vladimir Štimac, koji radi sve što i ostali sugrađani u Beogradu - sedi kod kuće.
 

"U ovoj izuzetno lošoj situaciji, pronašao sam i nešto dobro, a to je da provedem više vremena sa decom i porodicom. Zajedno smo svi na okupu, kod kuće smo i pružam im maksimalnu pažnju u želji da nadoknadim propušteno vreme na brojnim treninzima, utakmicama i putovanjima. Imam i kućnih poslova za koje nije bilo vremena, bavim se i kućnim ljubimcima koje izvodim koliko je to moguće I koliko naše dvorište to dozvoljava. Sve nam je svedeno na dvorište i kuću jer pokušavam da ostanem maksimalno disciplinovan pre svega zbog dece. Na neki način prija što sam kod kuće sa najbližima sa porodicom, ali bih voleo, verujem kao i svi, da sve ovo što pre prođe i da se svi vratimo normalnom životu".

Virusom korona je pogođen ceo svet. Sve pore društva, stalo je bukvalno sve, a ovu situaciju koja je izuzetno teška, niko nije video “iza ugla”:

"Zatekla nas je situacija. Limitirani smo jer ne možemo da koristimo ni hale ni teretane, jer su to zapravo najrzičnija mesta. Pokušaću u narednim danima da u kući postavim nekoliko sprava za vežbanje i daću sve od sebe da ostanem u formi. To je moja preporuka i drugim ljudima, onima koji su u mogućnosti, da se koliko je to moguće fizički aktiviraju jer pod jedan svi moramo da se pridržavamo instrukcija koje smo dobili kako bi sačuvali zdravlje svih nas!".

Poruka za kraj centra Crvene zvezde je bila kratka i jasna.

"Preporučio bih svima, zamolio bih sve da ostanu kod kuće jer je to očigledno jedini način da sačuvamo naše najvoljenije, a pogotovo naše najstarije, zapravo kada pogledate, sve nas! Pokušajte da i ovoj situaciji izvučete nešto dobro za sebe i ljude oko sebe. Istovremeno, velika zahvalnost lekarima, medicinskim osobljima, sestrama, ljudima koji rade u radnjama, prodavnicama, komunalnim službama, svima koji su izloženi, koji rade danonoćno kako bi naša zemlja mogla da funkcioniše. Hvala im od srca".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci