Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best of PSG
arenasport2
Na programu od 07:30
Genoa - Sampdoria
arenasport3
Na programu od 07:30
04. Epizoda
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
14.05.2020. - 09:26

Štimac: Najbolje da ne nastavljamo, u lošem smo stanju!

MN Press

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se ove nedelje treninzima, rade na klupskim terenima na Malom Kalemegdanu, a njihov kondicioni trener Aleksandar Lukman rekao je da je situacija veoma osetljiva.

Prateći svoj povratak na teren, kao i rad ekipe u prethodna dva dana, zabrinut je i centar Crvene zvezde Vladimir Štimac.

Prema njegovom mišljenju, iz ugla igrača je najbolje rešenje da sezona ne bude odigrana do kraja, jer je to najbezbednije, iz više razloga.

"Posle pauze i onoga što smo videli u ova dva dana, moje mišljenje je baš loše. Za nama su dva meseca neigranja, netreniranja, pokušaji kućnog režima treninga su bili bezuspešni i mogu slobodno da kažem da smo u lošem stanju. Što se tiče igrača, mislim da je mišljenje igrača i svih drugih da bi trebalo da se dobro obrazloži, da vidimo šta i kako i da se, nadam se, ova sezona odloži i da je ne bude uopšte", izjavio je Štimac u sredu posle treninga.

Poznati stručnjak za kondiciju iz Partizana, profesor Vladimir Koprivica, rekao je u utorak da ne bi trebalo da se igra zato što je trenutna situacija "novi početak, a ne nastavak". Na isti način situaciju posmatra i Štimac..

"Videćemo kakvu će Evroliga da donese odluku, čekaćemo da vidimo šta će biti sa ABA ligom. To je moje mišljenje. Ovo je stvarno teško. Kao da počinješ novu sezonu u sezoni. Ima sigurno igrača koji će da se izjasne, ali na kraju krajeva mi ne donosimo odluku".

Štimac je rekao da bi sportisti trebalo da budu veoma pažljivi.

"Trebalo bi da se čuvamo svi, pogotovo zbog povreda, ipak smo mi sportisti. Ovo gde mi igramo, treniramo i radimo su mnogo jače okolnosti, teže i fizički i psihički. Mislim da je u ovom trenutku to najbolje rešenje, da se spremimo za sledeću sezonu i da lepo krenemo", dodao je on.

Iskusnom centru je drago što je posle više od dva meseca opet na terenu i sa loptom u ruci, ali...

"Naravno da mi je drago da sam se našao na terenu. U košarku sam ušao iz ljubavi, onda je to prešlo u sport od kojeg zarađujem, mnogo mi je drago da sam se vratio košarci na terenu, ali nije mi drago pod ovakvim okolnostima".

Kako bi izgledao nastavak sezone?

"Sa mnogo neželjenih efekata, kao što su povrede", zaključio je Štimac.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci