Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Sporting greatest moments
arenasport2
Na programu od 08:00
Teme do Arene
arenasport3
Na programu od 08:00
Metz - Gyori
arenasport4
Na programu od 08:00
Pregled
arenasport5
Na programu od 07:30
Bad Boys
arenasport6
Na programu od 06:00
arenasport7
Na programu od 06:00
arenasport8
Na programu od 06:00
arenapremium1
Na programu od 07:00
Mornar - Crvena zvezda mts
arenapremium2
Na programu od 08:00
Cleveland - Atlanta
arenapremium3
Na programu od 06:30
Bologna - Milan
Otvori pretragu
Dejan Radonjić
Košarka
23.09.2021. • 17:21 > 23.09.2021. • 17:49

RADONJIĆ PRED START ABA LIGE: Situacija nije sjajna

Dejan Radonjić
MN Press
Crveno-beli u petak igraju protiv Splita (20.00, TV Arena Sport 1)

Šampion kreće u odbranu jadranskog trona! Košarkaši Crvene zvezde u petak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igraju protiv Splita (20 časova, TV Arena Sport 1), ali mnogo više od protivnika stručni štab kluba s Malog Kalemegdana brine situacija u sopstvenim redovima.

Tokom celog pripremnog perioda Dejan Radonjić se suočavao sa brojnim povredama nekolicine važnih igrača u rotaciji, a situacija nije ništa bolja pred prvi zvanični meč u sezoni. Zbog toga, trofejni strateg poziva navijače da u što većem broju pruže podršku desetkovanom timu.

Bez obzira na sve želimo pobedu. Znamo da će tokom ove sezone biti prilike da pozivamo navijače da prepoznaju trenutak i pomognu nam kada je važno, ali očekujemo da budu u što većem broju sutra uz nas i da daju podršku momcima koji će sutra igrati” rekao je trener crveno belih, pre nego što se detaljnije osvrnuo na veoma lošu zdravstvenu situaciju u timu.

Naš prioritet je da razmišljamo o našoj trenutnoj situaciji koja nije sjajna! Gotovo sigurno ćemo nastupiti bez većeg broja igrača: Vajt je van trenažnog procesa zbog povrede koju je zadobio još protiv Panatinaikosa i očekujemo ga za nekoliko meseci. Dobrić i Lazić u najboljem slučaju će trenirati za desetak dana, Davidovac polako izlazi iz povrede i videćemo kada će nam se priključiti sledeće nedelje. Lazarević i Volters su bez košarkaškog treninga sa ekipom, a pod znakom pitanja je i Uskoković.”

Radonjić je istakao da su pripreme za meč sa Splićanima izvedene u neočekivanim okolnostima.

Oni su donekle promenili sastav, stigao je i Džons, ugovor je obnovio iskusni Roko Ukić. Igrali su kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona, počelo je i njihovo nacionalno prvenstvo, dakle u takmičarskom su ritmu” rekao je Radonjić.

Povratnik na Mali Kalemegdan Luka Mitrović, takođe, je govorio o situaciji u ekipi.

Imali smo dosta problema poslednjih dana sa brojnim povredama igrača. Ipak, u kakvom god sastavu da izađemo u petak, želimo i imamo svojevrsnu obavezu da tražimo pobedu na startu nove sezone. Pozivam naše navijače da dođu i vide ovaj novi tim Crvene zvezde i pruže nam podršku koja će nam prijati i značiti” rekao je Mitrović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci