Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 09:30
Seoul - Seongnam
arenasport2
Na programu od 09:30
Real Madrid - Barcelona
arenasport3
Na programu od 08:30
Kiel - Lemgo
arenasport4
Na programu od 10:00
Napredak - Radnički
arenasport5
Na programu od 09:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
14.01.2020. - 12:52

Oglasila se Zvezda posle ABA lige: Ovo je velika pobeda, ali nije gotovo!

MN Press
Crveno-beli potvrdili da im je vraćen bod posle neodigrane utakmice u Podgorici. Boriće se da taj meč ipak bude odigran.

ABA liga je ublažila Zvezdu kaznu, a klub poručuje: "Još ćemo se boriti". 

Crveno-beli su potvrdili da je Žalbeno veće ABA lige u utorak preinačilo uslovnu kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića i da je regionalnom šampionu "vraćen oduzeti bod i smanjena novčana kazna na 15.001 evro.
 

Sa Malog Kalemegdana je poručeno da takva kazna i dalje uslovna i da će se boriti da se meč bude odigran.

Pročitajte saopštenje crveno-belih:

"Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje USLOVNOJ kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA jtd lige u Podgorici!"

"Žalbeno veće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino merodavno telo, koje nije na vreme donelo odluku o odlaganju utakmice".

"Predsedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!"

"Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsedništva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u celokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cele asocijacije - ABA lige".

"KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsedništvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!"

"KK Crvena zvezda mts će blagovremeno obaveštavati javnost oko svih daljih aktivnosti vezanih za ovaj slučaj".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci