Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:00
Napoli - Inter, The Best of
arenasport2
Na programu od 14:00
Espanyol - Barcelona, The Best of
arenasport3
Na programu od 15:00
Švedska - Portugal, finale
arenasport4
Na programu od 14:00
Radnički 1923 - TSC
arenasport5
Na programu od 14:30
199 Lives
arenasport1x2
Na programu od 06:00
arenasport6
Na programu od 14:00
Ajax - Dortmund
arenasport7
Na programu od 14:00
Rapid - Vitesse
arenasport8
Na programu od 14:00
Atlanta - New Orleans
arenapremium1
Na programu od 15:00
Pregled sezone
arenapremium2
Na programu od 14:00
Partizan NIS - Budućnost VOLI, The Best of Partizan NIS
arenapremium3
Na programu od 12:30
Italija - Mađarska, The Best Of
Otvori pretragu
Željko Obradović
Košarka
07.06.2022. • 00:35

OBRADOVIĆ ČESTITAO ZVEZDI: U ovim uslovima treba da pričamo o košarci?

Željko Obradović
(MN PRESS)
Trener Partizana Željko Obradović naglasio je nakon poslednje utakmice u ovoj sezoni ABA lige da je neophodno da se nešto uradi povodom scena u finalu

Posle pete utakmice finala ABA lige u kojoj je Crvena zvezda bila bolja od njegovog tima trener Partizana Željko Obradović je čestitao protivniku i osvrnuo se na uslove u kojima se meč igrao. Utakmica koja je trajala tri i po sata, koja je prekidana na kraju će koliko po košarci ostati upamćena i po stvarima van terena.

"Pre svega želim da čestitam Crvenoj zvedi na tome što je osvojila titulu. O okolnostima u kojima se igrala košarka, to su neki utisci koji su najbitniji i tu sve počinje i završava se", rekao je na startu Željko Obradović. 

A onda je nastavio da priča o uslovima u kojima se igralo. 

"Je l' pričamo o košarci? U ovim uslovima u kojima smo igrali treba da pričamo o košarci? Kako mislite kako se osećaju igrači, ako umesto jedne treba da igraju četiri utakmice. Je l' ima ovo smisla? Ja mislim da nema. Ovo nikakve veze sa košarkom nema. Ali kao pravi sportista čestiram Zvezdi na tituli", dodao je Obradović.

Najtrofejrniji trener evropske košarke je na kraju istakao da je neophodno da se uradi nešto povodom scena koje gledamo u ABA ligi. 

"Znate šta to je nešto što je pitanje za sve ljude koji žive na ovim prostorima i koji igraju ABA ligu. Pravila treba da budu jasna od prvog momenta da se omogući igračima da igraju košarku i sudijama da rade svoj posao. Mislim da je ova serija pokazala da ABA liga mora nešto da uradi, da sednu svi ljudi i da pravila budu jasna. Prvi novčić opomena,. drugi novčić prekid. Ja sam prvi zašao i osudio pojnašanje navijača Partizana, a nisam video da je neko osudio ponašanje nekih drugih navijača", naglasio je Obradović.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci