Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:15
Utah - Memphis
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
01.06.2020. - 09:07

Nova promena u ABA ligi: Primorska izgubila sponzora, gubi i licencu?

MN Press
Ako osvajač četiri trofeja u sezoni 2018/19 ne dostavi garancije čelnicima ABA lige, biće vraćena u drugi rang, a njeno mesto zauzeće MZT, pišu

Osvajači četiri trofeja u sezoni 2018/19, prvenstva, Kupa i Superkupa Slovenije, kao i ABA 2 lige, nisu sigurni da imaju dovoljno sredstava da zaigraju ABA ligu u sezoni 2020/21.

Primorska je tokom pandemije koronavirusa ostala bez istoimenog generalnog sponzora, pa je ponovo postao "samo" KK Koper, nastao spajanjem KOŠ Koper i KK Lastovka pre četiri godine u tom slovenačkom gradu.

 

Pored sponzora, šampiona Slovenije tokom sezone prekinte zbog pandemije koronavirusa napuštali su i igrači, kao i trener Jurica Golemac.

Podgoričke "Vijesti", pozivajući se na svoje izvore, pišu da Koper neće imati sredstava za takmičenje u ABA ligi naredne sezone i da će zbog toga makedonski MZT biti vraćen u regionalnu konkurenciju.

"Primorskoj je ostavljen rok do 1. jula da pruži garancije da će imati sredstva za nastup u ABA ligi", pišu "Vijesti" i dodaju: "Ukoliko ne uspe, klub će biti vraćen u ABA 2 ligu, a njegovo mesto zauzeće trećeplasirani tim drugog ranga, MZT".

Klub iz Skoplja već je izrazio interesovanje za povratak u elitni rang takmičenja, u kom je proveo šest godina, sve do sezone 2017/18 u kojoj je ostvaren skor 3-19.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci