Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Dragan Milosavljević
Košarka
08.12.2022. • 11:18

"LEGLI" SMO JEDNI DRUGIMA: Milosavljević o mladim saigračima u Megi

Dragan Milosavljević
(MN Press)
Iskusni košarkaš tvrdi da je hemija u ekipi neverovatna

Košarkaš Mege i nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević izjavio je danas da se maksimalno trudi da pomogne mladim igračima i istakao da veruje će njegova ekipa rasti iz meča u meč.

Košarkaši Mege u poslednje četiri utakmice upisali su tri pobede u ABA ligi i u velikoj meri popravili utisak sa starta sezone.

Ekipa trenera Marka Baraća na početku takmičarske godine bila je ubedljivo najmlađi sastav regionalnog takmičenja, sa prosekom tek nešto više od 20 godina, ali je dolazak prekaljenog asa kakav je Dragan Milosevljević, Megi doneo preko potrebno iskustvo, mirnoću i čvrstinu, pa je izuzetno talentovani tim krenuo da niže pobede.

"Očigledno je da su oni legli meni, ali i ja njima, da je uspostavljena prava hemija i da su se kockice posložile. U Megi su svi veoma mladi momci. Poseduju ogroman talenat, određeni kvalitet, ali su vrlo neiskusni. Fale im jake utakmice u nogama što je i logično, jer je većina njih tek sada u Megi dobila priliku da igra ozbiljnu seniorsku košarku. Mislim da su im moji saveti dobrodošli, trudim se da im pomognem kao što su i meni pomagali stariji igrači kada sam bio na početku karijere", rekao je bivši reprezentativac, a zatim dodao:

"Ponoviću još jednom, radi se o veoma talentovanoj grupi igrača i mislim da su na idealnom mestu kada je u pitanju njihov razvoj. U moje vreme najbolji klubovi za to su bili Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm... ali 'večiti rivali' su sada na tom nivou da nemaju toliko prostora za razvoj mladih igrača, jer traži se isključivo rezultat. Nije lako u toj situaciji mladima dati šansu".

Milosavljeviću je ovo drugi mandat u Megi, koji se po njegovim rečima po mnogo čemu razlikuje od onog prvog koji se desio pre nešto manje od dve godine.

"Megu zovu mali veliki klub, ali verujte mi na reč po organizaciji i uslovima koje ima, Mega je zaista vrhunski klub. Vodi se računa o bukvalno i najsitnijim detaljima. Počevši od trenažnog centra u hali 'Mega faktori', koja im je čitav dan na raspolaganju. Zatim teretane, dijagnostičkog centra, ali i izuzetno stručnih ljudi u trenerskom i medicinskom timu koji sprovode rad sa igračima. Koncept čitavog kluba je jedinstven i svodi se na razvoj igrača, a koliko su uspešni najbolje svedoči podatak o broju košarkaša koji su produkovali za NBA ligu".

Iskusni košarkaš ove sezone prosečno beleži 14 poena, 6,6 skokova i tri asistencije po meču.

"Ovi mladi igrači će sigurno napredovati. To će jednostavno biti prirodan proces. Mnogo se i kvalitetno trenira, mladi trener Marko Barać je veoma posvećen i uveren sam da će to doneti rezultat. Ekipa će sigurno rasti, ali najvažnije i najteže će biti zadržati koncentraciju i konstantnost, jer je reč o zaista mnogo mladoj ekipi", zaključio je Milosavljević.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci