Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
jakovljević
Košarka
03.06.2022. • 18:26

JAKOVLJEVIĆ ZA ARENU: Zvezda je čvršća, ali Partizan mora na pobedu

jakovljević
(MN PRESS)
''Očekujem da bude neizvesno, nemam predstavu ko će da pobedi''

Da li će se finalna serija plej-ofa Aba lige završiti danas ili u ponedeljak, biće poznato nakon večerašnje četvrte utakmice, koju u dvorani "Aleksandar Nikolić" igraju Partizan i Crvena zvezda od 18.30 (TV Arena 1 premium). Upravo tim povodom je srpski trener, Dragan Jakovljević, gostovao u studiju TV Arene sport:

''Treba da se smanji tenzija, to je samo igra. Nije pitanje života i smrti, mogu da razumem ljude iz kluba, ali oni ne smeju da zaborave da koriste klupske, a ne svoje ili izvore roditelja. Mislim da su igrači i treneri bili izuzetno normalni tokom izjava i intervjua, pokušavali su da neutrališu negativnu atmosferu koja se stvarala. Ove utakmice treba da koristimo za decu i mlade da dođu da gledaju, a ne da razmišljamo ko će biti povređen''.

Potom je prokomentarisao sudijsku grešku iz prethodnog meča, kada je Kevin Panter sa leđa povukao Branka Lazića, što arbitri nisu sankcionisali. Rekao je da je to svakako bio prekršaj, ali da se takve stvari dešavaju i da je to normalno:

''Ne volim taj sistem tužakanja. Tačno je, to je bila tehnička greška, bilo je u važnom momentu, trebalo je da se sankcioniše. Ali meni smeta to tužakanje i traženje nekog drugog i alternativnog puta. Greške su sastavni deo igre. Mislim da sudije u ovoj fazi nisu toliko uticale na ishode'', istakao je Jakovljević, pa se dotakao same igre:

''Pažljivo sam gledao sve tri utakmice. Zvezda ima iskusniju i čvršću ekipu, postoji veliki broj igrača koji mogu da igraju i spolja i unutra. U Partizanu to može samo Zagorac koji nije dovoljno čvrst. Ima dosta igrača koje je Radonjić trenirao i u prethodnom mandatu i poznaje ih, možda stranci nisu na tom nivou kakvom bi trebalo da budu. Veoma iskusan tim, igrači u zrelim godinama. Partizan kao najslabiji deo ima spoljnu liniju. Mlad tim, talentovan, ali pod košem nesiguran i nestabilan. Partizanova prednost je domaći teren, ali ona je u velikoj meri smanjena''.

Od prognoza se uzdržao, jer kako je i sam rekao, samo lud čovek može da pomisli da zna ko će pobediti:

''Očekujem da bude neizvesno, Partizan mora da igra na pobedu. Ima trenera koji je najveće ime na ovim prostorima. Veliki je uspeh što je on tu, sa druge strane Radonjić je takođe veoma iskusan, saživeo se sa Zvezdom. Samo lud čovek može da kaže pobediće ovaj ili onaj. Najbitnije je da gledamo dobru košarku, a ne neke druge stvari''.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci