Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 20:00
Keln - Crvena zvezda
arenasport2
Na programu od 20:15
Denver - Milwaukee
arenasport3
Na programu od 20:00
Roma - Lazio
arenasport4
Na programu od 20:15
Cedevita - Partizan NIS
arenasport5
Na programu od 20:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
21.03.2020. - 10:41

Igokea predlaže: Ako se ABA ne nastavi uskoro, da se registruje kako je sad

MONDO/Stefan Stojanović
Igokea je uputila pismo svim klubovima ABA lige sa predlogom da se ako u narednih 10 do 15 dana ne steknu uslovi za nastavak sezone,

Regionalno takmičenje zaustavi i trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, saznaje MONDO.

U pismu koje je potpisao prvi čovek Aleksandrovčana, Igor Dodik, navodi se predlog da iz lige ispadne trenutno poslednji tim (Zadar) a da se u ABA 1 plasira lider ABA 2, Borac.

Kao što svi znamo ABA liga je prekinuta kao i sva ostala košarkaška i sportska takmičenja zbog pandemije virusa korona. Prvi na tabeli je Partizan, na dnu su Krka, Mega i Zadar, od čega Mega ima najbolju situaciju pred neodigrano poslednje kolo, a Zadar najgoru.

Pisali smo vam ranije, uopšte se ne zna kako će se i da li će se takmičenje nastaviti, pa čak i ako se nastavi kasnije da li će biti regularno i na šta će ličiti.

Partizan je početkom epidemije imao predlog da se odigra samo plej-of ili, ako je to nemoguće, registruje trenutni poredak na tabeli kao konačan. Predsednik crno-belih zatražio je u petak da se liga izjasni koji je datum preko koga takmičenje neće ići.

Crvena zvezda i drugi klubovi nisu se izjašnjavali javno, osim sa željom da se takmičenje "završi na parketu". Kapiten crveno-belih Branko Lazić izneo je predlog da se liga poništi.

Dodik je u pismu obrazložio ovaj predlog željom da se klubovi "izbore sa trenutnom situacijom" i smanje troškove, kako bi bili u prilici da se organizuju i budu spremni da funkcionišu u narednoj sezoni.

Kako je naveo Dodik, "nije realno da klubovi iz regiona u julu i avgustu nastave sezonu".

Podsećamo, ekipe su raspuštene, stranci su se vratili kućama, tako da je pitanje koliko će vremena ekipama trebati da se uigraju za nastavak sezone. NBA je najavila nastavak takmičenja za jun, Evroliga u stopu prati američko takmičenje, a ABA liga ide uz Evroligu.

Dodik očigledno smatra da to nije regularno. A i trener Igokee Dragan Bajić ranije je još izneo sličan predlog - da se liga okonča i registruje postojećim stanjem na tabeli.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci