Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Epizoda 11
arenasport2
Na programu od 07:30
Atalanta - Inter
arenasport3
Na programu od 08:30
Wetzler - Rein-Necker lowen
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2017/18
arenasport5
Na programu od 08:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
04.12.2019. - 11:09

"Filip Čović ima izrazit karakter, pomoći će nam ove sezone"

MN Press
Trener Zvezde govorio o plejmejkeru, kao i o potrebi crveno-belih da dovedu još jednog organizatora igre.

U minulom kolu ABA lige, Crvena zvezda (5-4) doživela je prvi poraz pod Draganom Šakotom i dovela se u još značajniji zaostatak za liderom ABA lige, ekipom Budućnosti (8-1).

I u toj utakmici, najbolji igrač crveno-belih bio je Lorenco Braun sa 17 poena, ali nije imao podršku ostatka tima, uključujući i svog saigrača na poziciji "jedan", Filipa Čovića.
 

U razgovoru za "Srpski telegraf", trener crveno-belih Dragan Šakota govorio je o statusu rezervnog plejmejkera, koji je nedavno dobio i zvižduke dela navijača, a potom i aplauze podrške.

"Pričamo o Filipu, koji je pre šest meseci bio glavni protagonista u osvajanju ABA lige. Čovića gledam kao jednog od dva kreatora igre koji ima izrazit karakter i elemente u igri koji mogu da nam pomognu u sezoni".

S obzirom na to da je Čović sin predsednika kluba Nebojše Čovića, Dragan Šakota ima donekle slično iskustvo, jer je u AEK-u bio trener svom sinu, Dušanu Šakoti.

Iskusni trener ističe da ta okolnost ni u jednom slučaju nije donosila poseban status igračima.

"Što se tiče poređenja sa mojim sinom, Dušan mi nikad nije dozvoljavao da pomislim da on treba da se razlikuje zato što mi je sin. Isto je i sa Filipom, na treninzima i utakmicama ni u jednom trenutku nije nikoga naveo na pomisao da je nešto drugačiji jer mu je otac predsednik kluba", dodao je Šakota.

Da li je Zvezdi potrebno pojačanje na mestu plejmejkera?

"Kada sam preuzeo klub, zatekao sam ekipu u kojoj je svaki košarkaš dobar i zaslužuje da bude u Zvezdi. Međutim, činjenica je da smo na nekim pozicijama sa manje rešenja. Tako imamo samo dva kreatora igre, pa nam pojačanje treba da bismo imali više mogućnosti u rotaciji. Dobro je na svakoj poziciji imati 'dva plus jednog' igrača, jer je sezona duga, a uvek se pribojavam povreda i bolesti, jer je to realnost koju ne možemo da predvidimo", dodao je Šakota.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci