Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Danska - Hrvatska
arenasport2
Na programu od 04:00
Fluminense - Botafogo
arenasport3
Na programu od 04:00
Lokomotiva - Šibenik
arenasport4
Na programu od 04:00
Farense - Porto
arenasport5
Na programu od 05:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
08.06.2020. • 14:11

Čović ispratio Šakotu, naslednika ne pominje i poručuje: BRZO SE VIDIMO!

Arena sport
Crvena zvezda mts se prijateljski rastala sa dosadašnjim trenerom Draganom Šakotom na konferenciji za medje, a iako je javnost čekala da čuje ime njegovog naslednika - to se nije desilo.
Završena je misija Dragana Šakote u Crvenoj zvezdi!

Klub sa Malog Kalemegdana prijateljski se rastao sa iskusnim trenerom koji je klub preuzeo prošle zime, u delikatnom trenutku, a u skladu s ranijim dogovorom odlučeno je da se sa njim ne produži ugovor nego da se u stvaranje novog tima krene baš od klupe.

Prvi čovek kluba Nebojša Čović zahvalio se Draganu Šakoti na svemu urađenom, istakavši da je došao u jednom od najtežih perioda za klub, kada je mnoge bio strah...

"Pričali smo sa raznim trenerima, ali jedan broj nije hteo, a sada bi možda hteo. Jedan broj trenera nije mogao jer su bili pod ugovorima, a jedan broj trenera se i plašio da preuzme ekipu u takvoj situaciji (...) Saradnja s Šakotom je bila izvanredna,  zahvalan sam mu na svemu što je uradio", kazao je Nebojša Čović i dodao da će možda u klubu dobiti neku drugu ulogu.

Na konferenciji za medije očekivalo se i ime Šakotinog naslednika, ali je Čović, u skladu s politikom kluba, odlučio da ne komentariše spekulacije koje ovih dana "kolaju" medijima.

Nezvanično, klupi Crvene zvezde najbliže je igračka legenda Saše Obradovićakoji je "otkupio" svoj odgovor od Monaka i sada ne postoje prepreke da potpiše ugovor sa novim-starim učesnikom Evrolige. Uz to, fotografisan je i u društvu agentaMiška Ražnatovića.

"Kada budemo završili sve oko novog trenera organizovaćemo konferenciju za medije. I ja čitam po medijima šta se dešava... Ovaj otputovao, onaj otputovao. Biće tačno samo kada mi objavimo oko trenera i igrača. Sve ostalo su medijske spekulacije", naveo je Nebojša Čović.

U odvojenom pitanju o Saši Obradoviću nije potvrdio da je budući trener Zvezde, ali je kazao da bi sve oko novog trenera trebalo da bude završeno do kraja nedelje.

"Vidimo se brzo!", rekao je prvi čovek crveno-belih na kraju konferencije za medije.

Što se tiče Dragana Šakote, uprkos godinama, ne isključuje mogućnost da ponovo sedne na klupu nekog kluba, ali poručuje da ne želi da se "takmiči s trenerima".

"Meni je ovo peti put da se vraćam u neku ekipu. To me posebno čini srećnim jer znači da ako si dugo u tome i na takvom nivou - onda vrediš. To je nešto što ispunjava trenera, nisu samo titule, nego i odnosi... Ostaju i ljudi koje upoznaš, odlazim iz jedne ekipe smatrajući da je ta misija koju smo se dogovorili završena. Smatram da je bolje da sada u Zvezdu dođe neko mlađi sa većim ambicijama i dugoročnije!", kazao je Šakota i poručio da će ostati navijač Zvezde.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci